Software de autoservire

Impresionați-vă clienții și creșteți satisfacția acestora.
  • ✓ Fără taxă de configurare   
  • ✓ Serviciul clienți 24/7    
  • ✓ Nu este nevoie de card de credit    
  • ✓ Anulați în orice moment
Animație de Antet
Software Helpdesk

Self-service software intuitiv

Construiți baze de cunoștințe frumoase și reduceți numărul de tickete începând de astăzi.

  • ✓ Fără taxă de instalare    
  • ✓ Serviciu clienți 24/7    
  • ✓ Nu este necesar un card de credit    
  • ✓ Anulați oricând


Începeți | 14 zile gratuit


Vedeți-l în Acțiune

Folosit de

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo

Customer portal animation
Customer Portal Software

Împuterniciți-vă clienții cu autoservire

Întrucât consumatorii de astăzi au devenit mai pretențioși și mai independenți decât oricând, autoservirea nu mai este opțională pentru companii. De fapt, 70% dintre consumatori preferă să caute răspunsuri online înainte de a contacta serviciul clienți pentru ajutor.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Bună bază de cunoștințe pentru publicul dvs.

Knowledge Base Software by LiveAgent
undraw analyze 17kw

Ce este un software de autoservire?

Software-ul de autoservire permite clienților să acceseze informații despre produse/servicii, să găsească răspunsuri la întrebările lor și să rezolve problemele fără a interacționa cu un reprezentant al serviciului. Portalurile de autoservire pot include articole din baza de cunoștințe, pagini cu întrebări frecvente (FAQ), ghiduri de depanare, tutoriale video, forumuri ale comunității clienților, trimiterea și urmărirea tichetelor etc.

Cu 90% dintre consumatorii globali care se așteaptă ca mărcile și organizațiile să ofere un portal online pentru autoservire, piața software-ului de autoservire pentru clienți se așteaptă să ajungă la 18,12 miliarde USD până în 2024.

Beneficii cheie de autoservire pentru companii

Când clienții sunt împuterniciți să se ajute singuri – lucrurile se îmbunătățesc pentru toată lumea. Cele mai avansate companii au recunoscut deja numeroasele avantaje ale oferirii de opțiuni de autoservire clienților lor.

Tachometer icon

Productivitatea îmbunătățită a agenților

Autoservirea îmbunătățește eficiența și productivitatea agenților. În loc să petreacă timp pentru soluționarea problemelor minore, repetitive, agenții se pot concentra pe interogări mai critice, cu valoare mai mare.

Stars

Satisfacție sporită a clienților

Cu acces non-stop la informații relevante, portalurile de autoservire sporesc satisfacția oferind clienților o modalitate ușoară de a găsi soluții ori de câte ori este cel mai convenabil pentru ei.

dollar in zoom

Scăderea costurilor de asistență

Investiția în autoservire ajută la reducerea costurilor operaționale, deoarece vă susțineți literalmente clienții chiar și în afara orelor de program, eliminând astfel nevoia de a angaja lucrători suplimentari pentru asistența clienților.

Portalul de autoservire pentru clienți all-in-one de la LiveAgent

Puneți clienții în controlul propriei experiențe de service. Permiteți-i să se refere la articole din baza de cunoștințe, să se angajeze în forumuri comunitare, să lase feedback, să trimită și să monitorizeze tichete de asistență – toate într-un singur portal de autoservire.

undraw book lover mkck

Baza de cunoștințe și întrebări frecvente

Configurați o bază de cunoștințe cuprinzătoare în 4 pași simpli. Oferiți clienților dvs. toate informațiile utile de care au nevoie – ghiduri de început, articole de instruire, sfaturi de depanare, întrebări frecvente și multe altele. Clienții dvs. se pot referi cu ușurință la ele atunci când agenții dvs. sunt offline. Creați mai multe baze de cunoștințe – fiecare cu un design, setări și conținut unic. Dacă afacerea dvs. vinde mai multe produse sau gestionați mai multe mărci, bazele dvs. de cunoștințe interne vor fi accesibile doar agenților dvs.

Aflați mai multe

Forumurile comunității clienților

Extindeți-vă ofertele de autoservire cu un forum comunitar  care încurajează interacțiunile dintre clienții dvs. și crește implicarea acestora. Încurajați-vă clienții să se ajute reciproc răspunzând la întrebările reciproce, împărtășind cunoștințele, perspectivele, sfaturile și cele mai bune practici. Fiecare intrare pe forum este transformată într-un tichet, astfel încât agenții dvs. de asistență să poată interveni și să ofere ajutor, dacă este necesar.

undraw online discussion 5wgl
undraw to do list a49b

Colectați feedback și sugestii

Știți ce caracteristici apreciază cel mai mult clienții dvs. și doriți să le vedeți în produsele dvs.? Spuneți-le clienților că opiniilor lor contează – permiteți-le să împărtășească feedback și sugestii, să voteze pentru sugestiile existente și să urmărească progresul implementării lor. Plasați un buton de feedback oriunde pe site-ul dvs. și personalizați-l pentru a se potrivi stilului dvs. de afaceri pentru a începe să primiți feedback.

Aflați mai multe

Trimiteți probleme și progresul acestora

Asigurați-vă că clienții care caută singuri ajutor au un mod comod de a trimite cereri de ajutor (dacă nu au putut găsi ceea ce căutau prin resursele de autoservire disponibile).

Resources such as the customer portal enable customers to manage their own tickets and track their progress and status.

undraw progress overview 2dik

LiveAgent are mai multe de oferit

Autoservirea este doar vârful aisbergului a ceea ce LiveAgent are de oferit. Luați serviciul clienți la nivelul următor utilizând toate capacitățile și caracteristicile concepute pentru a oferi asistență multicanal și o experiență de servicii perfectă.

undraw email campaign qa8y

Gestionare robustă a tichetelor

LiveAgent oferă funcții puternice de ticketing – inclusiv distribuirea inteligentă a tichetelor, automatizarea fluxului de lucru, gestionarea SLA, răspunsuri predefinite, împărțirea și îmbinarea tichetelor, instrumente de colaborare a echipei, raportare și analiză. Păstrați toate comunicările clienților dvs. de pe mai multe canale sub un singur acoperiș și rezolvați tichetele rapid și eficient.

Aflați mai multe

Apeluri vocale și video

În ciuda creșterii rapide a autoservirii și a canalelor digitale, un număr mare de consumatori preferă în continuare asistența telefonică. LiveAgent include un centru de apeluri bazat pe cloud încorporat, care vă permite să centralizați apelurile de pe site-ul dvs. sau telefonul fix într-un singur loc. Proiectați arbori IVR personalizați, automatizați dirijarea apelurilor, realizați înregistrări nelimitate de apeluri și multe altele.

undraw video call kxyp
quick quality customer service through live chat

Chat live în timp real

Permiteți clienților dvs. să vă contacteze în câteva clicuri, oferind asistență instantanee în timp real cu chatul live. Instrumentul de chat al LiveAgent combină atât funcții comune, cât și caracteristici unice, inclusiv opțiuni de distribuire și rutare de chat multiple, invitații de chat proactive, monitorizare online a vizitatorilor, vizualizare de tastare în timp real și multe altele.

Aflați mai multe

Conectați-vă rețelele sociale

Integrați biroul de asistență cu cele mai populare canale de socializare precum Facebook, Twitter și Instagram. Puteți monitoriza și răspunde cu ușurință la toate mesajele dvs. sociale, comentariile și mențiunile de marcă pe măsură ce acestea sunt convertite în tichete. Gestionați totul de la un singur tablou de bord și economisiți-vă timpul prețios de la comutarea între mai multe conturi.

undraw social notifications ro8o

De ce biroul de asistență LiveAgent și soluția de autoservire sunt potrivite

Group 370 icon

Mai mult decât autoservire

Este un ghișeu unic pentru toate nevoile dvs. de servicii pentru clienți, cu ticketing, chat live, centru de apeluri și asistență pentru social media.

1st place icon

Cel mai revizuit și evaluat ca #1

LiveAgent a fost cea mai recenzată soluție software de birou de asistență pentru firmele mici în 2019-2020.

Statistic icon

Caracteristică bogată și flexibilă

Instrumentul este dotat cu peste 179 de caracteristici, peste 40 de integrări și opțiuni de personalizare aproape nesfârșite pentru a se adapta nevoilor dumneavoastră.

undraw Savings dwkw

Software de autoservire la un preț corect

Fără contracte pe termen lung sau taxe ascunse, LiveAgent oferă cea mai bună valoare pentru banii dvs. cu opțiuni de preț complet transparente și corecte, facturate numai pentru utilizare reală în fiecare lună. Capacitățile de autoservire sunt integrate în fiecare plan – cu excepția celui gratuit.

Incepeți trialul gratuit

FAQ

Cum creați experiențe de autoservire pentru clienți și angajați?

Autoservirea este aproape o necesitate în zilele noastre. Dacă sunteți în căutarea unor experiențe de autoservire atât pentru clienți, cât și pentru angajați, ar trebui să luați în considerare software-ul de autoservire sau un software de birou de asistență cu un portal pentru clienți. Portalul pentru clienți permite să creați mai multe baze de cunoștințe, atât private, cât și publice.

Ce este un portal de autoservire?

Un portal de autoservire sau un portal pentru clienți este un portal pentru clienți unde pot găsi informații suplimentare fără a fi nevoie să contacteze un reprezentant al clientului. Acesta ar putea fi sub forma unui articol din baza de cunoștințe sau a unui forum.

Care sunt beneficiile autoservirii?

Avantajele autoservirii includ mai puține costuri ale serviciului pentru clienți, creșterea vânzărilor, îmbunătățirea experienței clienților și păstrarea clienților.

Sistemele de tichete de asistență ajută echipele să gestioneze volume mari de solicitări de pe mai multe canale și le permit să răspundă la întrebări rapid și în cunoștință de cauză.

Sistemul de tichete de asistență

LiveAgent oferă un sistem de tichete de asistență cu o interfață de utilizare (UI) intuitivă, care combină toate canalele de comunicare. Fluxul hibrid de tichete asigură că toate comunicările rămân în același tichet hibrid sub același ID de tichet. Agenții au întotdeauna cantitatea optimă de lucru datorită distribuirii automate a tichetelor. LiveAgent oferă informații complete despre clienți și instrumente puternice de autoserviciu. Fără contracte și fără taxe ascunse, cu prețuri transparente și corecte, LiveAgent oferă cea mai bună valoare pentru banii dvs.

Cercetările arată că 39% dintre consumatori preferă asistența prin telefon față de alte canale de comunicare. Cu Liveagent puteți configura un centru de apel virtual chiar în biroul dvs. de asistență. Gestionați cu ușurință comunicările de intrare cu clienții, îmbunătățiți performanțele echipei de asistență și generați mai multe vânzări de intrare.

Software de centru de apeluri de intrare

Un software de centru de apeluri de intrare poate ajuta la creșterea volumului de vânzări prin accesul la informații detaliate despre apelant și prin vânzări up-sell și cross-sell. Utilizarea unui software profesional poate asigura o experiență de servicii consecventă și o satisfacție mai mare a clienților prin optimizarea comunicațiilor și reducerea timpilor de așteptare.

Conduceți până la linia de sosire și câștigați premiul de satisfacție a clienților cu cea mai rapidă interfață de conversații directe de pe piață.

Conversații directe pentru industria automobilelor

Incorporarea mai multor caracteristici intr-o singura strategie poate reduce rata de abandonare a cosului de cumparaturi si poate atrage clienti potențiali. Cu LiveAgent, puteti masura impactul conversatiilor directe asupra conversiilor si puteti genera rapoarte care dezvaluie oportunitati de imbunatatire a serviciului pentru clienti. De asemenea, LiveAgent va permite sa infiintati un forum comunitar si o baza de cunostinte pentru autoservirea clientilor. Integrarea retelelor sociale in tabloul de bord LiveAgent va permite sa raspundeti la fiecare mentiune sau recenzie. Caracteristici-cheie ale conversatiilor directe includ vizualizarea tastarii in timp real, monitorizarea comportamentului vizitatorilor si videoconversatii care ofera o experienta personalizata clientilor.

LiveAgent este un sistem complet de gestionare a reclamațiilor clienților. Acesta oferă o soluție completă de birou de asistență care vă eficientizează toate canalele de comunicare.

Sistem de gestionare a reclamațiilor clienților

Sistemul de gestionare a reclamațiilor LiveAgent permite companiei să gestioneze eficient și profesional situații provocatoare ale clienților, oferind o soluție atotcuprinzătoare de birou de asistență care vă fluidizează toate canalele de comunicare. Este important să vă echipați angajații cu toate instrumentele de care au nevoie pentru a excela în domeniul serviciilor pentru clienți, iar programele informatice de gestionare a reclamațiilor facilitează procesul și permit personalului să țină un jurnal al reclamațiilor clienților.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație