Test de viteză de tastare

Ce este o viteză bună de tastare?

Nu există un răspuns clar cu privire la o viteză bună de tastare, cu toate acestea, viteza medie de tastare pentru majoritatea oamenilor este de aproximativ 40 de cuvinte pe minut (CPM) . Dacă aplicați pentru o slujbă care necesită foarte multă tastare (cum ar fi un reprezentant de asistență pentru clienți care trebuie să tasteze foarte mult prin chat live), va trebui să puteți scrie 60-80 de cuvinte pe minut . Alte lucrări de dactilograf la nivel înalt (cum ar fi asistenții juridici, secretarii sau persoanele care transcriu) vă pot cere să tastați până la 100 CPM .

De ce este important să aveți o viteză bună de tastare?

Angajatorii favorizează persoanele care tastează rapid, deoarece pot face mai multă muncă într-un timp mai scurt. Cu toate acestea, este important să nu sacrificați acuratețea tastării pentru viteză. Dacă tastați rapid, dar faceți multe greșeli în acest proces, va trebui să vă întoarceți și să corectați tot ce ați scris, ceea ce este departe de a fi eficient. Dacă faceți o mulțime de greșeli, vă recomandăm să vă perfecționați abilitățile de tastare cu testul nostru de tastare.

LiveAgent - Powerful WYSIWYG editor

Test de viteză de tastare alimentat de LiveAgent

LiveAgent este primul software de asistență și software de chat live care a intrat pe piață . A existat din 2003, ajutând companiile să ofere un suport impecabil clienților lor.

Sunteți gata să încercați?

Copleșit de întrebări?

Doriți să îmbunătățiți viteza de tastare pentru a reduce încărcarea de tichete? Nicio problemă.

Utilizați caseta de instrumente LiveAgent pentru a vă surprinde clienții cu răspunsuri fulger- rapide care sunt informate și personalizate în același timp.

Cu LiveAgent, furnizarea de servicii pentru clienți de clasă mondială este ușoară.

Woman brainstorming

Cum vă poate ajuta afacerea un test de tastare?

Productivitate îmbunătățită în rândul agenților

Pe măsură ce viteza de tastare crește, productivitatea agentului se îmbunătățește. Cu cât agenții dvs. tastează mai repede, cu atât mai repede pot rezolva tichetele și pot trece la sarcini mai complexe.

Timpi de soluționare mai rapizi

Viteze mai rapide de tastare egale cu durate de soluționare mai rapide. Surprindeți-vă clienții cu răspunsuri fulgerătoare pe chat-ul live sau pe rețelele de socializare, îmbunătățind viteza de tastare cu testul nostru de tastare de chat live.

Satisfacție mai mare a clienților

Clienții doresc răspunsul la întrebările lor cât mai curând posibil. Încântați-i cu viteze de tastare și timpi de soluționare rapizi și sporiți în același timp satisfacția clienților.

Îmbunătățiți conversia și vânzările

Vitezele rapide de tastare vă pot ajuta să convertiți vizitatorii site-ului în clienți plătitori. Asociați-vă abilitățile de tastare rapidă cu invitații proactive de chat live și sunteți de aur!

Întrebări frecvente

Un test de viteză de tastare este un test care măsoară numărul de cuvinte și caractere pe care le puteți tasta pe minut. În plus față de viteză, testele de tastare măsoară și acuratețea ortografiei.

Viteza medie de tastare variază de la industrie la industrie, cu toate acestea, viteza medie de tastare pentru un dactilograf profesionist este între 65 – 70 CPM.

Abrevierea CPM înseamnă cuvinte pe minut. Ori de câte ori susțineți un test de tastare, ar trebui să vizați să tastați între 65 – 70 de cuvinte pe minut.

CarPM este numărul de caractere pe care le tastați pe minut, inclusiv toate greșelile dvs.

Dacă doriți să tastați mai repede, este important să exersați tastarea și să aflați poziția potrivită pentru degetele de pe tastatură. Nu vă concentrați asupra vitezei de tastare când începeți. În schimb, încercați să vă concentrați asupra apăsării tastelor corecte fără a privi tastatura. După ce înțelegeți locația fiecărei chei, încercați să accelerați. O modalitate excelentă de a vă îmbunătăți viteza de tastare este să susțineți teste practice pentru a vă vedea progresul în timp.

Solicitarea angajaților potențiali și existenți să efectueze teste de viteză la tastare poate contribui la îmbunătățirea productivității, satisfacției clienților și, la rândul lor, a veniturilor. Cu cât angajații dvs. pot rezolva mai repede problemele clienților, cu atât clienții vor fi mai mulțumiți. La rândul lor, ratele ridicate de satisfacție a clienților vă vor îmbunătăți ratele de păstrare și veniturile.

Vitezele de tastare sunt importante în serviciul pentru clienți, deoarece cu cât un agent de asistență poate scrie mai repede, cu atât la mai multe tichete pot răspunde. Acest lucru reduce sarcinile de tichete, îmbunătățește productivitatea și îmbunătățește satisfacția clienților.

Învățarea comenzilor rapide de la tastatură odată ce v-ați însușit elementele de bază ale tastării, vă poate ajuta să îmbunătățiți productivitatea și eficiența, deoarece acestea reduc numărul de click-uri pe care trebuie să le faceți pentru a executa anumite funcții.

Ar trebui să vă testați viteza de tastare cel puțin o dată pe lună. Deoarece acuratețea și viteza tastării dvs. depind de memoria musculară, este bine să o antrenați și să exersați cu cuvinte generate aleatoriu care sunt generate în testele de tastare.

Viteza de tastare contează deoarece indică cât de rapid și precis puteți tasta. Multe companii folosesc viteza de tastare ca punct de referință pentru a afla dacă ați fi potrivit pentru anumite posturi de dactilograf, cum ar fi reprezentantul serviciului pentru clienți, secretar sau scriitor de notițe.

Cel mai bun mod de a practica tastarea mai rapidă este de a face teste de tastare de mai multe ori. La început, este important să vă concentrați asupra memoriei musculare, plasării degetelor și să acordați prioritate preciziei față de viteză. De-a lungul timpului, pe măsură ce memoria musculară se reglează și atingeți tastele corecte atunci când tastați, puteți începe să vă concentrați asupra vitezei.

Testul de tastare LiveAgent este gratuit. Am vrut să creăm un instrument pe care îl puteți folosi din nou și din nou pentru a vă exersa și perfecționa abilitățile de tastare.

Nu există o aliniere ideală pentru tastatură / deget. Cu toate acestea, degetele ar trebui să se simtă confortabil cu poziția lor pe tastatură. Vă poate ajuta să vă curbați ușor degetele și să așezați ușor mâinile în jos, astfel încât acestea să fie gata să se miște.

Dacă doriți să păstrați acuratețea și să tastați rapid în același timp, este important să vă abțineți să nu vă uitați la tastatură și, în schimb, să aveți încredere în simțurile și memoria musculară. Dacă începeți să priviți tastatura, degetele dvs. nu pot fi sincronizate.

Nu fiecărui angajator îi va păsa de viteza de tastare, totuși, dacă aplicați pentru o slujbă care se învârte în jurul tastării, viteza de tastare poate fi o problemă . În general, reprezentanții de asistență pentru clienți, secretarii, redactorii sau grefierii trebuie să aibă o viteză medie sau peste medie pentru a fi luată în considerare la locul de muncă.

Veți fi pe mâini bune!

Related Articles to Test de Tastare
LiveAgent este cea mai bună soluție de asistență pentru clienți, cu acoperire a tuturor canalelor relevante, sistem fiabil de tichete și un preț echitabil. În afară de un chat live puternic, LiveAgent vă oferă alte instrumente grozave, peste 175 de caracteristici și peste 40 de integrări pentru a vă ajuta să oferiți cea mai bună asistență posibilă pentru clienți. LiveAgent are trei mari planuri plătite care nu vă vor depăși bugetul.

Căutați o alternativă la Zopim?

LiveAgent este o software de asistență care oferă mai multe funcționalități, cum ar fi opțiunea de autoserviciu pentru clienți, call center, chat live, tichete și multe altele. Prin urmare, economisește timp, costuri și crește fidelizarea clienților, satisfacția și rentabilitatea investiției. Pluginul de migrare facilitează transferarea rapidă a datelor esențiale către LiveAgent. Există mai multe alternative pentru Zopim, cum ar fi Qonvo, Novocall, Dashly, Gist, HelpSpot, Lucep, CallPage și LiveHelpNow.

LiveAgent este soluția omnicanal supremă pentru compania dumneavoastră. Profitați de cele peste 175 de caracteristici și de peste 40 de integrări și instrumente excelente chiar astăzi.

Căutați o alternativă la Customerly?

Compania oferă trei planuri de prețuri excelente pentru a ajuta clienții să își gestioneze afacerile cu ușurință. LiveAgent este cel mai rapid sistem de conversații directe de pe piață și oferă asistență rapidă pentru clienți pentru a-i transforma în clienți plătitori.

Sunteți în căutarea unei alternative la Olark? Descoperiți avantajele, instrumentele și funcționalitățile suportului multichannel de la LiveAgent la un preț foarte accesibil.

Sunteți în căutarea unei alternative la Olark?

LiveAgent oferă cel mai rapid widget de live chat de pe piață, fiind esențial în oferirea asistenței clienților. Obțineți toate instrumentele de care aveți nevoie, la un preț accesibil, prin cele trei planuri tarifare oferite de LiveAgent.

LiveAgent este o alternativă perfectă pentru HelpSpot. Prezentați-vă la sistemul nostru incredibil de ticketing multi-canal și începeți perioada de încercare gratuită.

Căutați o alternativă la HelpSpot?

LiveAgent este recomandat ca o alternativă mai bună și cu valoare adăugată la Kayako de către diverse companii. Echipa de asistență a LiveAgent răspunde prompt și oferă soluții eficiente. LiveAgent ajută la clasificarea tichetelor și îmbunătățește comunicarea cu clienții. Această soluție a crescut satisfacția clienților și vânzările pentru anumite companii, iar timpul de răspuns a crescut cu 60%. LiveAgent este ușor de utilizat și îmbunătățește productivitatea în activitățile de ecommerce.

Căutați o alternativă la Gorgias? Căutarea a luat sfârșit! Încercați LiveAgent pentru nevoile serviciului dumneavoastră pentru clienți. Este inclusă o perioadă de încercare de 14 zile.

Căutați o alternativă la Gorgias?

LiveAgent este o soluție excelentă pentru comunicarea cu clienții, oferind asistență mai bună, rapidă și precisă, conform testimonialelor unor clienți mulțumiți. Acest instrument îmbunătățește serviciul pentru clienți și poate economisi mult timp prețios, cu agenți nelimitați și integrare telefonică. Este o alternativă rentabilă la alte soluții, cu valoare adăugată, și poate ajuta la creșterea satisfacției clienților și vânzărilor.

Faceți cunoștință cu toți agenții noștri pentru succesul clienților și contactați-i dacă doriți să puneți o întrebare, aveți nevoie de mai multe informații sau doriți să obțineți informații despre oferte.

Faceți cunoștință cu Răzbunătorii noștri pentru succesul clienților

Se prezintă programul de lucru al Managerilor de succes clienți Michaela, Andrej și Laura cu ora Vienei în CET. Michaela: Luni, Miercuri și Vineri 9:00-17:00, Marți și Joi 11:00-19:00; Andrej: de Luni până Miercuri și Vineri de la 11:00-19:00 și Joi de la 7:00-15:00; Laura: Luni, Miercuri și Vineri 9:00-17:00, Marți și Joi 11:00-19:00.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație