Utilizați un program de engagement clienți

Un program de engagement clienți este un program care gestionează comunicațiile cu clienții, care se desfășoară prin intermediul mai multor canale de comunicații precum web chat, email sau rețele de socializare. Platforma de engagement clienți include de obicei funcții care suportă comunicațiile multi-channel, sisteme CRM, raportare, marketing personalizat și opțiunea de auto-asistență. Principalele avantaje ale utilizării programului de engagement clienți constau in creșterea veniturilor, a indicatorului ROI și a gradului de satisfacție al clienților.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo
Men shaking hands - illustration

Investiți într-un program de engagement clienți

Programul de engagement clienți este utilizat pentru a crea și a menține o relație pozitivă și de durată cu clienții. Dacă oferiți în mod constant o experiență placută clienților, conform statisticilor, aceștia tins să devină loiali brand-ului. De fapt, 96% din consumatori afirmă faptul că serviciul clienți joacă un rol foarte important atunci când iau decizia de a fi loiali unui brand.

A avea clienți fideli are anumite avantaje – sunt de patru ori mai dispuși sa vă sprijine afacerea fiind susținatori ai acesteia,prin faptul că scriu review-uri bune și fac recomandări prin viu grai a produsului sau serviciului. Pe măsură ce clienții loiali devin tot mai implicați in afacerea dvs., sunt de cinci ori mai dispuși să cumpere de la dvs. din nou. De aceea, este important să incercați să imunătățiți in mod constant serviciul clienți. Conform Forbes, 84% din companiile care depun eforturi pentru imbunătățirea serviciului clienți și al experienței clienților, inregistrează o creștere a veniturilor.

Funcționalități principale

Există mulți furnizori de programe software de engagement clienți pe piață și poate fi dig=ficil să distingem care program este cel mai bun și care sunt funcționalitățile de nelipsit. Am alcătuit pentru dvs. o listă a principaleleor funcționalități pe care un program de engagement clienți trebuie să le conțină. Furnicozii de programe de engagement clienți ar trebui să includă următoarele: engagement multichannle al clienților, automatizare, gamificare, raportare, gestionare centralizată, integrări, segmentări și un CRM unic.

features overview - integration
social notifications - illustration

Engagement multi-channel

Programul de engagement clienți adecvat afacerii dvs. ar trebui să vă ofere capacitatea de a comunica și discuta cu clienții prin intermediul multiplelor canale de comunicații, precum email, text, apeluri vocale sau rețele de socializare.

Automatizare

Automatizarea este o funcționalitate esențială pe care un program de engagement clieni trebuie să o conțină deoarece salvează foarte mult timp. Regulile de automatizare vă permit să executați anumite strategii de engagement atunci când anumite criterii sunt îndeplinite. De exemplu, dacă un client a cumpărat un anumit produs de mai multe ori, acesta ar putea primi un email ce conține o ofertă promoțională, atunci când produsul este din nou pe stoc sau la reducere.

Artificial intelligence - illustration
man and woman winners-illustration

Gamificare

Un program de engagement clienți ar trebui să ofere beneficii clienților și personalului deopotrivă. Includerea unei funcții de gamificare reprezintă un mod distractiv de a recompensa agentții și de apromova o competiție sănătoasă în rândul echipelor și a indivizilor. Sporiți productivitatea prin atribuirea unor medalii/insigne și prin creșterea în grad.

Reportare

Un program proactiv de engagement clienți ar trebui să ofere un pachet full de funcționalități de analiză care să vă ofere analize precise și instrumente de raportare.

report on tablet-illustration
emails on tablet - illustration

Management centralizat

Un sistem de management centralizat vă permite să vizualizați ți să gestionați toate datele despre clienți precum și comuicațiile cu aceștia, totul dintr-un singur panou. Indiferent de pe ce canal de comunicație primiți solicitările de la clienți, acestea vor sosi în inbox-ul universal, ce poate fi accesat de către toți membrii serviciului de suport clienți.

Integrări

Un program de engagement clienți ar trebui să fie capabil să integreze aplicații terțe pe care le utilizați deja în cadrul activităților de zi cu zi. Integrarile aplicațiilor terțe se pot referi la sisteme POS, sisteme e-commerce și rețele de socializare.

app installation - illustration
segment - illustration

Segmentare

Segmentarea clienților este o funcționalitate importantă deoarece vă permite să vă segmentați clienții, ținând cont de datele înregistrate. Prin apelarea la segmentare, puteți alege cu ușurință un grup țintă de clienți cărora să le adresați un adresați un anumit mesaj sau conținut.

CRM

Un program de engagement clienți ar trebui să includă un CRM foarte bine consolidat care să vă permită să gestionați toate datele clienților de la date de contact până la comenzi și tichete anterioare.

customer profile
book lover - illustration

Baza de cunoștințe pentru clienți

Baza de informații pentru clienți reprezintă un mare avantaj al unui progra, de engagement clienți. Aceasta îi ajută pe clienți să găsească rapid informațiile de care au nevoie fără a fi necesar să vă contacteze direct. O baza de cunoștințe pentru clienți reprezintă un beneficiu atât pentru clienți cât și pentru agenți. Bazele de informații duc la o reducere a timpului de așteptare a clienților, a volumului de muncă al agenților și a timpului alocat soluționării tichetelor.

La LiveAgent le găsiți pe toate

LiveAgent este un program software echipat complet cu funcționalități care vă permit să vp concentrați atenția și eforturile spre construirea unei relații de durată cu clientul. LiveAgent oferă:

Inbox Universal

Un inboc universal vă ajută cu organizarea solicitărilor clienților venite de pe multiple canale de comunicații și să oferiți un răspuns rapid acestora.

Funcții de Gamificare

Funcțiile de gamificare pe care le puteți utiliza pentru a recompensa și stimula eforturile depuse de către membrii echipei de suport.

Sistem de Raportare

Un sistem de raportare solid este acela care vă permite să aflați cât de bine stați la capitolul comunicare cu clienții.

man and woman receiving awards

Încercați LiveAgent astăzi

Dacă sunteți în căutarea unui program software de engagement clienți, acordați o șansă LiveAgent. LiveAgent este cel mai apreciat și considerat programul de suport numărul 1 pentru IMM-uri în anul 2020. Oferim o perioadă gratuită de probă pentru programul LiveAgent, de 14 zile. Nu se solicită card bancar. Mențineți-vă clienții mulțumiți și activi cu LiveAgent.

smiling woman with coffee

LiveAgent face munca serviciului clienți mult mai ușoară. Timpul nostru de răspuns este mai rapid acum cu 26%.

black Martinus logo

Veți fi pe mâini bune!

Știți ce au în comun Huawei, BMW, Yamaha și O2? Ați ghicit... LiveAgent!

Încercați gratuit chiar acum Nu este necesar cardul de credit

Întrebări frecvente despre sistemul de engagement clienți

Ce reprezintă o platformă de engagement clienți?

O platformă de engagement clienți este un sistem care pune la dispoziția agenților dvs. instrumente prin care să-i ajute pe vizitatorii website-ului dvs. Mai mult, adună într-un singur loc toate solicitările primite pe mai multe canale de comunicație, precum Email, Apeluri telefonice, Rețele de Socializare.

Cum pot platformele de engagement clienți să ajute la îmbunătățirea experienței totale a clienților?

Programul de engagement clienți este un program software foarte bogat în funcționalități care automatizează sarcinile, ceea ce duce la un flux de lucru simplificat și mai ușor de gestionat. Drept urmare, agenții se pot concentra pe sarcinile atribuite, într-un singur sistem și pe tratarea probelemelor sesizate de clienți. Funcționalități precum distribuirea automata a tichetelor, răspunsurile predefinite și IVR-ul contribuie la eficientizarea și creșterea vitezei de răspuns. Să recunoaștem: nimănui nu-i place să aștepte, așadar, dacă agenții dvs. pot gestiona rapid solicitările, clienții vor aprecia acest lucru.

Care sunt funcționalitățile platformelor de engagement clienți?

O platformă de engagement clienți sau, cu alte cuvinte, o soluție de suport încorporează multiple categorii de funcții. De exemplu, LiveAgent este echipat cu peste 180 de funcționalități. Include funcții de management al tichetelor cum ar fi distribuirea automata a tichetelor, sistem hibrid de afișare și reguli de timp. În plus, există categorii echipate cu funcții foarte utile, precum call center, gamificare, integrări, live chat, aplicații mobile, multilingv, raportare, securitate, rețele de socializare și interfață.

Related Articles to Program de engagement clienți
Un client este cel căruia îi vindeți un produs. Poate fi o persoană sau o companie. Cel mai important lucru este să aveți grijă de clienți, astfel încât aceștia să revină.

Client

Centrarea pe client este o strategie de afaceri importantă prin care se plasează clienții în centrul activității. Aceasta asigură satisfacția clienților și consolidarea fidelității lor, generând astfel profit și relații durabile cu clienții loiali. Un reprezentant al clienților trebuie să aibă abilități de comunicare și tehnică pentru a ajuta la rezolvarea întrebărilor și reclamațiilor clienților. Software-ul de servicii pentru clienți poate ajuta la gestionarea tuturor interogărilor clienților dintr-o singură interfață și oferirea de tichete organizate. Promovarea clientului este o modalitate de creștere a vânzărilor și satisfacției clienților prin feedback-ul și programul de loialitate al acestora. Cunoașterea clienților se bazează pe comportamentul, preferințele și experiențele acestora și este importantă pentru a lua decizii corecte în afaceri.

Șabloanele de e-mail de solicitare a feedback-ului vă pot ajuta să interacționați și să construiți conexiuni semnificative cu clienții potențiali și existenți

Șablon de e-mail de solicitare de feedback

Un e-mail de solicitare a feedback-ului este important pentru a afla mai multe despre clienții dvs. și pentru a îmbunătăți produsul sau serviciul. Prin LiveAgent și NiceReply, puteți colecta feedback și să înțelegeți nevoile clienților, să le păstrați, să le creșteți loialitatea și să câștigați ambasadori ai mărcii. Puteți folosi diferite linii de subiect și șabloane de e-mail pentru a solicita feedback-ul clienților.

Segmentarea clienților grupează clienții în funcție de anumite caracteristici pentru a oferi experiențe personalizate și pentru a maximiza profiturile.

Segmentarea clienților

Segmentarea clienților grupează clienții în funcție de anumite caracteristici pentru a oferi experiențe personalizate și pentru a maximiza profiturile.

Crearea unei baze solide de clienți loiali nu se întâmplă peste noapte, cum de altfel nimic nu se realizează doar bătând din palme. Parcurgeți topul celor mai bune bune 20 tactici de a crește gradul de reneție al clienților.

Cum să creați o bază solidă de clienți loiali

Crearea unei baze solide de clienți loiali nu se întâmplă peste noapte, cum de altfel nimic nu se realizează doar bătând din palme. Parcurgeți topul celor mai bune bune 20 tactici de a crește gradul de reneție al clienților.

Nu știți cum să răspundeți la întrebările din social media cu privire la orele de funcționare? Folosiți șabloanele noastre predefinite complet personalizabile.

Șabloane de răspuns la întrebări privind ora de deschidere/programul de funcționare

Textul discută despre importanța furnizării unui serviciu excelent pentru clienți și beneficiile oferite de extinderea asistenței pentru clienți pe canalele de socializare. De asemenea, textește despre cum trebuie să fie organizat serviciul de relații cu clienții din social media și oferă exemple de șabloane de răspuns la întrebări despre programul de funcționare a acestora. Beneficiile includ costuri mai mici, viteza de răspuns, comunicarea directă cu clienții, îmbunătățirea reputației și colectarea de feedback. În concluzie, serviciul excelent pentru clienți în social media poate aduce multiple avantaje și trebuie gestionat cu atenție.

Crearea unei baze solide de clienți loiali nu se întâmplă peste noapte, cum de altfel nimic nu se realizează doar bătând din palme. Parcurgeți topul celor mai bune bune 20 tactici de a crește gradul de reneție al clienților.

Cum să creați o bază solidă de clienți loiali

Pentru a avea succes în afaceri și a avea clienți fericiți, trebuie să le oferiți mult mai mult decât produsul sau serviciul dvs. Trebuie să fie un beneficiu pentru client și să le oferiți ceva în plus, cum ar fi o livrare gratuită sau un cadou la următoarea comandă. Oferiți scrisori de mulțumire și fiți întotdeauna la curent cu clienții prin urmărirea acestora în mediul online. Este important să gestionați așteptările clienților și să le oferiți ceea ce le promiteți. Oferiți bonusuri mici și relevante pentru clienți și păstrați înregistrări ale conversațiilor și problemelor din trecut. Încurajați comenzile recurente și recomandați-le clienților produse noi, dar nu exagerați cu ofertele promoționale.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație