Content making

Listă de verificare pentru SEO WordPress

Navigare

Listă de verificare pentru SEO WordPress

58
Restrângeți toate Extindeți toate

Doriți să vă poziționați mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP)? Dacă da, atunci trebuie să faceți o cercetare a cuvintelor cheie.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) este să vă asigurați că, conținutul dvs. este optimizat pentru motoarele de căutare. Acest articol trece în revistă tot ceea ce trebuie să știți despre SEO WordPress și oferă o listă de verificare pentru optimizarea corectă a site-ului dvs. web.

Importanța unei liste de verificare pentru SEO WordPress

De ce aveți nevoie de această listă de verificare SEO?

Dacă doriți să vă poziționați mai sus în SERPS, conținutul dvs. trebuie să fie adaptat pentru SEO. Trebuie să luați în considerare mulți factori diferiți și ar putea părea uneori copleșitor, mai ales la început.

Această listă de verificare vă va ajuta să vă ocupați de toate elementele necesare pentru o optimizare adecvată și să vă asigurați că sunteți pe drumul cel bun. Aceasta vă va ghida pas cu pas pentru a vă optimiza site-ul web pentru motoarele de căutare.

Cine poate beneficia de pe urma listei noastre de verificare SEO WordPress?

Indiferent dacă sunteți un începător sau un expert, această listă de verificare vă va fi de ajutor odată ce știți ce este SEO și cum funcționează.

Nu contează dacă site-ul dvs. este un blog, un site de comerț electronic sau orice alt tip de conținut. Aceste sfaturi ar trebui să ajute pe toată lumea: specialiști în marketing, copywriteri, bloggeri și chiar webmasteri.

Cu toate acestea, dacă sunteți la început și doriți să știți cum să lansați un site WordPress de la zero (fără sfaturi SEO), consultați lista noastră de verificare pentru lansarea WordPress aici. S-ar putea să vă ajute mai bine la început (dar reveniți la aceasta mai târziu).

Explorați lista de verificare pentru SEO WordPress

Să vedem care sunt elementele cărora ar trebui să le acordați o atenție deosebită atunci când vă optimizați site-ul WordPress.

Listă de verificare pentru SEO WordPress
Înainte de a continua, trebuie să verificați dacă serviciul de găzduire îndeplinește cerințele WordPress SEO. WordPress are o listă de furnizori recomandați, așa că, dacă doriți să vă ușurați situația, alegeți unul din această listă: Hostinger, Bluehost, Siteground, sau HostGator.
Găzduire
Sperăm că ați ales un nume de domeniu scurt, relevant pentru nișa dvs. și fără greșeli de ortografie. Chiar dacă acestea sunt unele dintre cele mai comune cerințe pentru alegerea unui nume de domeniu bun, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că acesta nu include simboluri (de exemplu, liniuțe de subsol), deoarece crawlerele motoarelor de căutare pot avea probleme cu acestea.
Exemplu de domeniu - LiveAgent
Nu folosiți o adresă IP ca nume de domeniu. Pentru a verifica acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să adăugați o adresă de site în bara de căutare a Google și să vedeți ce se întâmplă: dacă nu afișează niciun rezultat, atunci totul este în regulă, dar dacă vă duce la un site web care se ocupă de protocoale de internet, atunci ceva în neregulă se petrece.
Dacă alegeți să creați un site web multilingv, atunci fiecare post trebuie să aibă propriul domeniu de traducere (TLD). Acest lucru va ajuta Google să înțeleagă mai bine structura site-ului dvs. și să indexeze TLD-urile separat, astfel încât acestea să nu se confunde între ele (pot fi chiar eliminate din rezultatele căutărilor dacă există prea multe probleme de conținut duplicat).
Exemplu de traducere de domenii
De aceea, este esențial să folosiți TLD-uri diferite dacă site-ul dvs. are mai multe limbi și să vă asigurați că fiecare articol conține cuvintele-cheie țintă, metadescrierea, titlul paginii etc., astfel încât Google să le poată clasifica în mod adecvat separat în SERP-urile sale. Hreflang-ul este, de asemenea, crucial aici (mai multe despre asta mai târziu).
Trebuie să verificați dacă tema dvs. respectă cele mai bune practici WordPress SEO pentru a avea o bază bună pentru optimizare. Astra, OceanWP și Divi se numără printre cele mai populare și mai rapide teme WordPress care se încarcă cel mai rapid și care urmează cele mai recente tendințe în materie de design web și SEO.
Temă gratuită pentru software de bază de cunoștințe în LiveAgent
Montana
Pe lângă faptul că oferă o experiență de utilizare excelentă, cele mai bune teme WordPress vă maximizează eforturile de optimizare SEO.
Când vine vorba de WordPress SEO, unul dintre cele mai importante lucruri este un plugin bun. În acest scop, vă recomandăm Yoast, deoarece vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a avea un site optimizat, de la opțiuni simple, cum ar fi setarea titlurilor și meta descrierilor (care permit, de asemenea, optimizarea meta cuvintelor cheie), până la cele mai avansate, cum ar fi sitemaps XML și verificarea instrumentelor Webmaster (care vă permit să comunicați cu Google pentru a vă lista site-ul).
Plugin SEO
Tot ce trebuie să faceți este să îl instalați, să îl activați și să setați opțiunile de bază.
Google Webmaster Tools este echivalentul Google Search Console pentru site-urile web. Dacă nu îl folosiți deja, trebuie să o faceți pentru a urmări starea de sănătate a site-ului dvs. web și orice probleme tehnice care ar putea afecta clasamentul acestuia (cum ar fi erorile de crawling sau malware).
Google Webmaster Tools
Oferă, de asemenea, informații despre principalii referenți, starea de indexare, erorile de crawl și alte aspecte tehnice. Toate aceste lucruri sunt cruciale dacă doriți să aveți un site web de înaltă calitate, cu clasamente, trafic în motoarele de căutare și rate de conversie excelente.
Deși nu este un aspect tehnic, capacitatea de răspuns este totuși vitală pentru experiența utilizatorului și pentru SEO. Atunci când aveți de-a face cu cuvinte-cheie cu o concurență atât de mare, este necesar să aveți un conținut optimizat atât pentru desktop, cât și pentru dispozitivele mobile.
Pagină prietenoasă pentru mobil
Site-ul LiveAgent pe telefon
Nu vă puteți permite să pierdeți utilizatori de dispozitive mobile pentru că au probleme în a accesa site-ul dvs. de pe telefon. Așadar, a avea aceleași tipuri de conținut ajustat pentru fiecare cititor de ecran este foarte important, iar Google a insistat mult pe acest lucru și în recomandările sale.

Viteza de încărcare a site-ului dvs. este foarte importantă atunci când vine vorba de poziționarea în Google. Dacă paginile dvs. durează prea mult să se încarce, atunci oamenii vor pleca probabil înainte de a avea ocazia să vadă ce aveți de oferit.

Google Analytics - Exemplu de viteză a paginii
sursă: analytics.google.com

De aceea, urmărirea vitezei paginilor pe fiecare dintre postările dvs. și asigurarea unor scoruri medii suficient de ridicate este crucială pentru succesul site-ului dvs.

Având în vedere că scopul principal al memoriei cache este acela de a accelera site-ul dvs. web, este destul de clar de ce ar trebui să folosiți una. Există diferite tipuri de plugin-uri care oferă acest serviciu. Cu toate acestea, vă recomandăm WP Super Cache, deoarece este ușor de configurat și are un impact redus asupra performanței site-ului (astfel încât nici măcar vizitatorii cu calculatoare vechi sau conexiuni lente nu vor observa).

Plugin Wp super cache

După instalarea și activarea pluginului, accesați pagina de opțiuni a acestuia (Setări -> WP Super Cache) și activați memoria cache. Apoi, faceți click pe „creați o nouă memorie cache” pentru a șterge toate datele anterioare. După ce ați făcut acest lucru, puteți folosi trucul nostru preferat, care este modul Incognito al Google Chrome, pentru a testa cât de repede se încarcă site-ul dvs. web.

Certificatele SSL sunt utilizate pentru criptarea datelor trimise între vizitatori și site-ul dvs. web. Chiar dacă nu aveți nevoie de ele pentru a avea o campanie SEO de succes, vă recomandăm cu tărie utilizarea certificatelor SSL, deoarece scopul lor este de a îmbunătăți securitatea și de a vă face site-ul mai demn de încredere în ochii utilizatorilor. Toate acestea vor duce la o poziționare mai bună în căutări, iar partea cea mai bună este că certificatele SSL sunt gratuite.

Exemplu de certificat SSL

Contul Google My Business este un serviciu gratuit care vă permite să vă gestionați toate anunțurile de afaceri dintr-un singur loc. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți acolo, să vă creați un cont și să adăugați informațiile necesare pentru fiecare dintre locațiile dvs., categoriile sau orice alte informații importante. După ce totul a fost adăugat, verificați cu Google Map Maker (un instrument care vă permite să adăugați informații despre locația dvs.)

Contul Google My Business

De ce este acest lucru important pentru performanța dvs. SEO? Ei bine, cu cât oferiți mai multe informații relevante motoarelor de căutare, cu atât mai mari sunt șansele ca site-ul dvs. să apară în partea de sus a SERP-urilor.

Acum că totul este complet, este timpul să verificați dacă toate informațiile au fost adăugate corect. Puteți face acest lucru efectuând o căutare pe Google pentru fiecare anunț de afaceri (de exemplu, „magazin de pizza Palo Alto”). Dacă toate apar în primele pagini de rezultate, totul este în regulă. În caz contrar, ar trebui să contactați Google și să cereți ajutor.

Sitemap-urile XML sunt utilizate pentru a trasa conținutul site-ului dvs. web, astfel încât motoarele de căutare să îl poată parcurge cu ușurință. Este simplu de realizat și aveți nevoie doar de un plugin XML Sitemap sau de cel oficial Google. Acesta din urmă este gratuit, dar necesită anumite cunoștințe tehnice despre crearea de hărți de site în mod programatic cu un cont Google.

Exemplu de sitemap XML
Harta site-ului Post Affiliate Pro

Așadar, un plugin este cea mai simplă și mai rapidă opțiune pe care o puteți alege, chiar dacă îi lipsesc unele caracteristici suplimentare care ar putea fi utile. După ce ați adăugat unul, nu trebuie decât să vă trimiteți sitemap-ul (sitemap-urile) online sau să verificați starea lor.

Fișierul robots.txt este utilizat pentru a indica motoarelor de căutare dacă trebuie să parcurgă și să indexeze anumite secțiuni ale site-ului dvs. web sau nu. De asemenea, îl puteți utiliza pentru aspecte mai tehnice, cum ar fi blocarea accesului roboților care nu au nevoie să vadă o anumită pagină (cum ar fi o secțiune de administrare).

Instrumentul de testare robots.txt

Există mai multe reguli cu acest fișier pe care ar trebui să le aveți în vedere, cum ar fi regula disallow. Aceasta le spune practic roboților să nu indexeze întregul conținut al site-ului dvs. web, deoarece ar putea fi prea amplu și ar putea duce la unele probleme tehnice cu crawling-ul (cum ar fi buclele infinite).

Dacă doriți să vă poziționați mai sus în SERP și să obțineți mai multă vizibilitate, este foarte important să aveți o mulțime de backlink-uri de la site-uri cu autoritate ridicată. Generarea de backlink-uri (cunoscute și sub numele de link-uri de intrare) de la site-uri web cu autoritate ridicată poate contribui la creșterea conversiilor, deoarece aceste site-uri au, de obicei, un rang mai mare decât al tău (ceea ce înseamnă că au o reputație mai bună).

Exemplu de legături externe Ahrefs
sursă: ahrefs.com

Legăturile externe sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a construi relații mai puternice cu clienții dvs. și cu alte companii. Așadar, a învăța cum funcționează link building-ul este foarte important dacă vreți să aveți o afacere de succes în viitor. Cu toate acestea, nu este atât de simplu pe cât pare și multe lucruri pot merge prost atunci când încercați să le construiți (cum ar fi să fiți penalizat de Google sau să trimiteți semnale greșite despre site-ul dvs.).

Dacă doriți ca site-ul dvs. să se claseze, trebuie să vă asigurați că Google îl poate indexa corespunzător. Problemele de indexare a site-ului dvs. vor afecta în mod negativ performanța acestuia și ar putea chiar împiedica indexarea sa (ceea ce este rău pentru SEO). De aceea, ar trebui să verificați întotdeauna Google Webmaster Tools pentru a vedea dacă există probleme cu indexarea site-ului dvs. și, dacă da, încercați să le rezolvați cât mai curând posibil.

Indexarea LiveAgent

Elementele de legătură canonice sunt folosite pentru a preveni problemele de conținut duplicat, deci trebuie implementate pe fiecare pagină a site-ului dvs. web. De asemenea, acestea vă ajută să evitați indexarea aceleiași postări de două ori (ceea ce poate duce la penalizări).

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este programming-1024x682.jpg

Veți avea nevoie de un dezvoltator experimentat pentru această sarcină, deoarece setarea URL-urilor canonice în mod programatic nu este atât de simplă pe cât pare. În concluzie, nu vă puteți lipsi de aceste aspecte tehnice SEO, chiar dacă nu sunt la fel de „interesante” ca altele. Ele sunt semnificative pentru clasamentele dvs. și ar trebui să fie luate în considerare din prima zi atunci când lucrați la un nou site web sau când reproiectați unul mai vechi. În acest fel, nu vor exista surprize în viitor dacă și când veți vedea brusc o scădere a traficului organic.

Adnotările Hreflang sunt utilizate pentru a specifica limba pe care o vizați, inclusiv țara. Acest lucru înseamnă că, în timp ce vizitatorii site-ului din Australia vor vedea o versiune specifică a site-ului dvs. web, un utilizator care vine dintr-o altă țară va fi redirecționat către o altă pagină unde poate citi totul despre acesta în limba sa maternă, de exemplu.

Exemplu de limbi WP
Limbile acceptate de LiveAgent

Pentru a configura acest lucru, trebuie să adăugați o linie de cod în antetul site-ului dvs. (chiar sub tag-ul de deschidere) și să specificați care sunt țările pe care le vizați. Puteți găsi mai multe informații despre acest lucru pe pagina de asistență a Google.

Fiecare postare de pe site-ul dvs. trebuie să se încadreze în categoria corectă. Acesta este unul dintre acele aspecte pe care mulți oameni tind să le neglijeze și le consideră „opționale”, dar nu ar putea fi mai greșit decât atât, deoarece Google le folosește ca linii directoare atunci când încearcă să clasifice paginile web. De aceea, este imperativ să selectați cu atenție categoriile în care se încadrează fiecare postare și apoi să vă asigurați că optimizați cât mai mult posibil pentru acele cuvinte cheie.

Antetul principal și lateral al LiveAgent

De exemplu, dacă aveți o postare pe blog despre mașini de cafea, ar fi mai bine să o plasați într-o categorie numită „Aparate de bucătărie” în loc de „Bunuri de consum”. Acest lucru va ajuta Google să înțeleagă mai bine structura site-ului dvs., ceea ce este foarte important dacă doriți să vă poziționați mai sus în SERP-uri.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți clasamentul de căutare pe termen lung și să obțineți rezultate mai bune, trebuie să stabiliți o strategie de marketing de conținut uimitoare care vă va permite să creați în mod regulat articole de blog de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă să vă gândiți dinainte la subiecte, astfel încât să nu existe probleme atunci când încercați să găsiți conținut nou pentru persoanele interesate de nișa dvs.

Blog LiveAgent
Blog LiveAgent

Setarea Permalink este utilizată pentru a defini structura URL-urilor postărilor dvs. La fel ca titlurile site-ului, acestea trebuie să fie unice (și să nu conțină numere) pentru ca Google și alte motoare de căutare să înțeleagă structura permalink-ului dvs.

Exemplu de setări Permalink
Exemplu de setări Permalink

Dacă folosiți plugin-ul Yoast SEO, așa cum v-am sugerat mai devreme, atunci această opțiune este disponibilă în meniul SEO -> Permalink-uri. Odată ajuns acolo, selectați-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Aceștia sunt un grup de indicatori de performanță care analizează cât de bine funcționează site-ul dvs. din perspectiva experienței. Puteți verifica clasamentul paginilor dvs. cu ajutorul acestui raport în Google Search Console, care le clasifică ca fiind „Bun”, „Necesită îmbunătățiri” sau chiar „Slab”.

Verificarea principalilor indicatori vitali ai site-ului web prin intermediul Google Search Console

Rapoartele de acest tip sunt utile pentru a detecta probleme precum viteza redusă a site-ului web, resurse blocate, titluri lipsă și conținut de calitate scăzută.

Link juice este un termen folosit în SEO care se referă la cât de important este site-ul dvs. pentru motoarele de căutare. Cu cât sunt mai multe link-uri de calitate care se îndreaptă către site-ul dvs.(adică, cu cât PageRank-ul lor este mai mare), cu atât mai puternic este „link juice”-ului pe care îl primește site-ul dvs.

Domenii de referință în Ahrefs - exemplu
Domenii de referință pentru LiveAgent

Pentru a verifica puterea legăturilor dvs. de trimitere, tot ce trebuie să faceți este să introduceți orice URL în Open Site Explorer și să vedeți fiecare legătură de ieșire care indică spre el. Dacă există mai mult de 100 de legături externe, atunci felicitări, aveți deja un site web puternic. Dar dacă nu sunt atât de multe, ar trebui să începeți să lucrați pentru a obține mai multe link-uri cât mai curând posibil.

Volumele de căutare sunt unul dintre cei mai importanți indicatori de performanță pe care trebuie să îi urmăriți pentru a determina ce cuvinte cheie ar fi cele mai potrivite pentru eforturile de optimizare a fiecărei postări. Acestea indică numărul total de persoane care caută ceva legat de ceea ce aveți de oferit. Per total, rata de date privind volumul de căutare poate fi utilizată pentru a monitoriza progresul clasamentelor dvs. în timp și pentru a vedea cum afectează conversiile, traficul sau orice alt indicator pe care îl considerați important.

Tendințe Google - volumul de căutare exemplu LiveAgent

Dacă doriți să aveți control deplin asupra progresului site-ului dvs., trebuie să aveți posibilitatea de a vă urmări poziția în clasamente. Există multe instrumente pentru această sarcină, unele fiind mai precise decât altele. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să găsiți unul care să funcționeze bine pentru nevoile site-ului dvs. web și apoi să vedeți dacă puteți obține rezultatele dorite cu ajutorul acestuia.

Exemplu de urmărire a poziției în Ahrefs
sursa: ahrefs.com

Deoarece fiecare afacere are obiective diferite (cum ar fi creșterea traficului sau a numărului de clienți potențiali), monitorizarea clasamentelor singură nu vă va ajuta prea mult, cu excepția cazului în care scopul final conduce la creșterea traficului de căutare organică. De aceea, acest lucru ar trebui să fie însoțit de alți KPI care vă pot spune dacă clasamentele vă ajută efectiv să atingeți acele obiective sau nu (și cum anume). Ideea principală aici este să aveți o idee clară despre ce fel de rezultate vă doriți pentru a vă considera site-ul un succes și să monitorizați cu atenție tot ceea ce le poate afecta, astfel încât să vă puteți ajusta strategia în consecință.

Google Analytics este o modalitate excelentă de a urmări traficul de pe site-ul dvs. web și de a vedea cum se comportă vizitatorii pe acesta. Sursele de trafic, paginile populare, paginile de intrare/ieșire și timpul petrecut pe fiecare pagină sunt doar câteva exemple de date diferite pe care le puteți obține de pe această platformă. Cu ajutorul lor, puteți îmbunătăți experiența utilizatorului, aflând ce funcționează și ce nu funcționează.

Exemplu Google Analytics

Google Analytics include, de asemenea, un set de instrumente numit Google Optimize, care este platforma de testare și personalizare de la Google (cunoscută anterior sub numele de Content Experiments). Aceasta vă poate ajuta să efectuați teste A/B pe paginile dvs. pentru a vă da seama ce preferă sau nu vizitatorii. Puteți testa elemente precum culorile butoanelor, navigarea, layout-urile de design sau, practic, orice altceva.

Un audit SEO regulat poate asigura că totul funcționează corect și că nu există probleme de indexare sau conținut duplicat (care ar putea afecta site-ul dvs.). De aceea, este o idee bună să efectuați audituri SEO periodice dacă doriți să îmbunătățiți clasamentul site-ului dvs. în timp.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este SEO-1024x558.jpeg

Dacă doriți să obțineți rezultate mai bune în timp și să aflați care sunt subiectele care îi interesează pe oameni, atunci este esențial să efectuați o cercetare prealabilă. În acest fel, puteți fi sigur că postările dvs. au fost optimizate suficient de bine pentru a fi indexate cu ușurință de motoarele de căutare și pentru a deveni mai vizibile în SERP-uri.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este research_27_55percent.svg

În plus, ar fi util să întocmiți o listă de cuvinte cheie care ar putea funcționa bine pentru fiecare articol, astfel încât să le puteți include în câmpul meta-descriere și în titlul paginii. Folosiți un instrument de cercetare a cuvintelor cheie pentru a le găsi pe cele mai relevante.

Completați un exemplu de titlu SEO și meta-descriere
Utilizarea cuvântului-cheie „listă de verificare SEO”

De asemenea, este bine să încercați să folosiți cuvântul cheie în primele 100 de cuvinte ale fiecărei postări, pentru ca motoarele de căutare să știe despre ce este vorba. Deoarece acest lucru le va ajuta să înțeleagă mai bine scopul acesteia, este posibil să o clasifice mai bine decât postările care nu au o legătură clară între subiect și cuvintele cheie.

Lista de verificare SEO - exemplu de cuvânt cheie în introducere

Nu este o idee bună ca acest cuvânt cheie să apară prea des în mesaj. Nu vreți ca acesta să pară spam sau să pară nenatural, astfel încât nimeni nu va fi interesat să vă citească conținutul mai jos în pagină.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este spam-filter.jpg

Nu irosiți spațiu prețios care ar trebui să fie folosit pentru cuvinte și fraze pe care oamenii le caută cu adevărat. Puteți include cuvântul cheie în mesaj din când în când, dar țineți minte să nu exagerați.

Felul în care vă scrieți propozițiile poate afecta, de asemenea, clasarea în motoarele de căutare. Nu este vorba doar de a avea cuvântul cheie acolo, ci trebuie să fie plasat corect dacă doriți ca Google și alte platforme să înțeleagă despre ce este vorba în postarea sau pagina dvs.

Cuvintele cheie LSI sunt cuvinte care sunt legate de cuvântul cheie principal. Nu trebuie să le folosiți tot timpul, dar să presărați câteva din când în când poate fi util, mai ales dacă sunt incluse în mod natural în contextul postării dvs. Acest lucru va ajuta Google să vadă că nu încercați doar să introduceți cât mai multe cuvinte cheie în conținutul dvs., ci că, în schimb, vă pasă de calitatea conținutului.

Exemplu de cuvinte cheie LSI

Trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web sau blogul dvs. are o mulțime de conținut vizual, astfel încât oamenii să poată vedea despre ce este vorba. Asta înseamnă că trebuie să folosiți imagini, videoclipuri, fișiere audio și chiar infografice pentru a vă ajuta să vă exprimați punctul de vedere într-un mod mai atractiv.

Exemplu de elemente vizuale

Ar trebui să aveți un nume de fișier scurt și descriptiv, precum și un tag alt și un titlu. Descrierea ar trebui să fie, de asemenea, un scurt rezumat al imaginii. Legendele pot fi folosite pentru a oferi mai multe informații, dacă este necesar. Este important să vă asigurați că imaginile pe care le folosiți în postarea dvs. au toate aceste atribute și sunt optimizate corespunzător.

Optimizarea imaginilor

Dacă folosiți un plugin precum Yoast SEO, acesta vă va ajuta să vă asigurați că toate imaginile dvs. sunt optimizate corect. Optimizarea imaginilor vă va ajuta în eforturile de optimizare SEO și în ceea ce privește viteza site-ului, deoarece imaginile de mari dimensiuni pot dura mult timp pentru a se încărca (încercați să păstrați dimensiunea fișierelor lor sub 100KB ori de câte ori este posibil). Cu toate acestea, asigurați-vă totuși că folosiți imagini de înaltă calitate pentru a vă stimula SEO și pentru a face ca postarea dvs. să arate mai bine în general.

Nu mai este vorba doar de imagini. Vreți ca și conținutul video să fie optimizat, deoarece acest lucru vă va ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile în ceea ce privește clasarea în motoarele de căutare și pentru acest format media.

Alte fișiere multimedia - optimizare

Puteți folosi toate tipurile de fișiere multimedia, cum ar fi videoclipuri, fișiere audio și chiar infografice, dar acestea trebuie să fie ușor accesibile și formatate corespunzător. Asta înseamnă să folosiți numele de fișier, tag-ul alt, titlul, descrierea și legenda potrivite pentru fiecare dintre ele, astfel încât oamenii (și Google) să le poată găsi cu ușurință prin intermediul motoarelor de căutare.

Acesta este un lucru pe care ar trebui să îl faceți încă de la început, deoarece vă va ajuta site-ul sau blogul să fie indexat rapid. Titlul și metadescrierile sunt cele care apar în SERP, așa că trebuie să vă asigurați că sunt suficient de atrăgătoare pentru ca oamenii să dea click pe ele. Nu uitați să includeți aici cuvinte cheie și să le scrieți cu bold pe cele pe care puneți cel mai mult accent.

Aceasta este cea care apare în partea de sus a postării sau a paginii și este esențial să fie optimizată corespunzător, astfel încât oamenii să îl poată vedea imediat. Link-ul reprezintă conținutul unei pagini, așa că trebuie să vă asigurați că funcționează corect, altfel poate îndepărta un utilizator de la a da click. De asemenea, ar trebui să folosiți o imagine care să atragă atenția și care să îi facă pe aceștia să dorească să citească mai mult.

Exemplu de imagine de prezentare

De asemenea, trebuie să vă asigurați că etichetele de antet sunt formatate corespunzător, astfel încât să ofere cuvintele cheie potrivite și să direcționeze atenția oamenilor acolo unde doriți. Asta înseamnă să folosiți etichete H (adică Heading-tags) pentru titlurile principale și subtitluri etc., care corespund conținutului respectiv din pagină sau postare.

Exemplu de tag-uri de antet
Exemplu de tag-uri de antet

Fiecare pagină are nevoie de un singur tag H1, care trebuie să includă cuvântul cheie principal pentru pagina respectivă. Nu există niciun motiv pentru a folosi mai mult de un tag H pe fiecare pagină a site-ului sau blogului dvs., asigurați-vă doar că le folosiți corect, astfel încât să puteți obține maximum de la eforturile dvs. SEO.

Exemplu H1
Exemplu de H1

De asemenea, trebuie să vă asigurați că textul este optimizat corespunzător pentru cuvintele cheie vizate. Puteți face acest lucru incluzându-le în textul propriu-zis, precum și în titlurile și meta descrierile paginilor și postărilor dvs. De asemenea, ar trebui să folosiți cuvinte cheie conexe cu coadă lungă pe tot site-ul sau blogul dvs. pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți și mai mult eforturile SEO.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este Image_text_ratio-1024x687.jpg

Postările și paginile care sunt actualizate în mod constant tind să se claseze mai bine în rezultatele motoarelor de căutare decât cele care nu sunt actualizate. Acest lucru se datorează faptului că Google și alte platforme le consideră mai relevante pentru starea actuală, astfel încât este mai probabil ca acestea să apară atunci când oamenii caută termeni înrudiți.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este Data_searching.png

Linkurile de ancorare sunt o altă parte importantă a SEO on-page și ar trebui să le folosiți ori de câte ori este posibil pentru a ajuta oamenii să navigheze pe site-ul sau blogul dvs. Asta înseamnă că trebuie să folosiți linkuri text cu cuvinte cheie relevante care îi vor duce pe oameni acolo unde vor să ajungă.

Exemple de linkuri de ancorare

Asigurați-vă că legăturile interne sunt eficiente. Creați linkuri către postările conexe de pe site-ul dvs. din conținutul dvs. și utilizați un text de ancorare descriptiv pentru a ajuta Google (și cititorii) să înțeleagă despre ce este vorba în acele postări.

Exemplu de link intern Liveagent
Dacă includeți linkuri de ieșire în conținutul dvs., asigurați-vă că acestea se deschid în file noi, astfel încât cititorii să nu-și piardă locul pe site-ul dvs. În acest fel, ei pot explora conținutul dvs. mai departe, putând în același timp să se întoarcă și să termine de citit postarea originală.

Dacă decideți să ștergeți o postare sau o pagină, asigurați-vă că folosiți o redirecționare 301, astfel încât toate linkurile care indică spre aceasta să fie redirecționate automat către o altă pagină relevantă de pe site-ul dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți SEO în formă bună și să vă asigurați că oamenii nu ajung pe o pagină care nu mai există.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este 404_error-1024x576.jpg

Asigurați-vă că conținutul dvs. este structurat corect prin utilizarea corectă a marcajului Schema. Acest lucru va ajuta Google și alte platforme să înțeleagă mai bine informațiile de pe site-ul dvs. și să le prezinte în cel mai util mod pentru cititorii dvs.

Migrați datele către LiveAgent pe cont propriu

Marcajul Schema nu este singura modalitate de a ajuta Google să vă înțeleagă conținutul, deoarece puteți utiliza și marcajele sociale. Acest lucru va ajuta conținutul dvs. să arate mai bine atunci când este partajat și pe platformele de socializare.

Exemplu de marcaj social
Exemplu de marcaj social Facebook

Dacă aveți o secțiune de Întrebări frecvente (FAQ) pe site-ul dvs., asigurați-vă că este optimizată pentru WordPress SEO. Folosiți titluri clare și concise pentru fiecare întrebare și includeți răspunsul în corpul paginii.

Exemplu de secțiune FAQ
Exemplu de FAQ

Asigurați-vă că tag-urile blogului dvs. sunt într-o ordine logică și etichetate cu cuvinte cheie care descriu conținutul.

Exemplu de tag-uri de blog

Includeți biografiile persoanelor care scriu articolele dvs. și asigurați-vă că acestea includ un link către site-ul sau blogul autorului. Aceasta este o modalitate excelentă de a lega tot conținutul dvs. într-un singur loc. De asemenea, este util pentru cititorii care sunt interesați să urmărească autorul sau să verifice blogul persoanei respective.

Exemplu de biografie a autorului

Puteți adăuga o biografie a autorului la fiecare articol pe care îl publicați sau pur și simplu puteți avea o pagină de biografie generală pe site-ul dvs. care să facă legătura cu toate articolele dvs. Dacă aveți o postare a unui invitat pe blogul dvs., nu uitați să includeți biografia autorului acolo.

Asigurați-vă că aveți un buton pe blogul dvs. care să facă legătura cu pagina dvs. de pornire. Aceasta este o modalitate excelentă de a menține cititorii implicați și de a-i face să revină pentru mai mult conținut. De asemenea, le permite acestora să vă exploreze site-ul mai în profunzime, ceea ce duce la mai mulți urmăritori și abonați la blog.

Încercați să obțineți un număr de cel puțin 500 de cuvinte pentru fiecare articol. Depinde de subiect, dar postările mai lungi sunt, în general, mai bune pentru SEO, deoarece Google preferă mai mult conținut real pe un subiect.

Numărul de cuvinte WP

Împărtășiți conținutul dvs. pe rețelele de socializare și încurajați-i pe cei care vă urmăresc să facă același lucru. De asemenea, ar trebui să creați butoane de partajare socială care pot fi plasate cu ușurință în postările dvs. Acest lucru le va permite vizitatorilor să partajeze conținutul dvs. cu urmăritorii lor fără a părăsi site-ul, crescând astfel traficul și având ca rezultat potențial crearea unui link către dvs.

Implementarea semnalelor sociale

Există mai multe pluginuri pentru acest lucru, dintre care unele dintre cele mai populare includ SumoMe (care oferă o varietate de opțiuni de partajare socială) și Shareaholic (un plugin popular multifuncțional care oferă partajare pe rețelele de socializare, analiză și multe altele).

Încercați să publicați cel puțin o postare pe săptămână sau chiar mai multe în fiecare zi, în funcție de frecvența cu care creați conținut nou. Google Search preferă conținutul proaspăt, așa că este în interesul dvs. să publicați postări pe blog cât mai des posibil. Cu cât publicați mai multe, cu atât aveți mai multe șanse să vă poziționați bine în SERP și să atrageți utilizatorii.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este Writing_original_article.jpg

Includeți data ultimei actualizări în metadatele postării de pe blog. Asigurați-vă că includeți, de asemenea, o dată a ultimei actualizări (în HTML) pentru fiecare dintre postările dvs. de pe blog, deoarece acest lucru indică pentru Google și alte motoare de căutare când a fost publicat conținutul. Prospețimea este esențială.

Implementarea datei ultimei actualizări

Nu uitați să distribuiți noile articole de pe blog pe rețelele de socializare. Facilitați-le urmăritorilor și fanilor dvs. să vă citească cel mai recent conținut, partajându-l pe Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ și alte rețele populare. Puteți chiar să automatizați procesul cu instrumente precum Hootsuite sau Kontentino, ajutându-vă să economisiți timp menținându-vă în același timp prezența vie în social media.

Promoția LiveAgent pe Facebook de Crăciun

Aceasta este o notă importantă de reținut. Asigurați-vă că nu schimbați niciunul dintre titlurile postărilor existente pe blog după ce acestea au fost publicate, deoarece acest lucru poate crea confuzie pentru Google și alte motoare de căutare. Dacă trebuie să faceți o modificare minoră la una dintre postările dvs. mai vechi, încercați să modificați metadatele postării (în cadrul HTML) și nu titlul postării în sine.

Această imagine are un atribut alt gol; numele său de fișier este Static_website_without_Live_Chat_Software.svg

Multe instrumente online utile vă pot ajuta să produceți un conținut mai bun, inclusiv pluginul Yoast SEO pentru WordPress și aplicația Hemingway. Acestea sunt doar câteva exemple, dar există o mulțime de alte opțiuni pe care le puteți încerca. Alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și folosiți-o pentru a vă spori producția de conținut.

femeie care adaugă conținut la mai multe fișiere de documentație de asistență

Ce ar trebui să evitați pentru a vă menține blogul la un nivel SEO ridicat?

Rețineți că Google își schimbă în mod constant algoritmii, ceea ce înseamnă că ceea ce a funcționat pentru dvs. odată s-ar putea să nu mai funcționeze după următoarea actualizare. Pe cât posibil, încercați să evitați să faceți lucruri precum:

 • Conținut duplicat – dacă publicați același articol pe site-ul dvs. web ca și pe blogul dvs. sau publicați articole despre același subiect pe ambele, este în regulă să partajați unele dintre ele, dar încercați să nu exagerați.
 • Introducerea multor cuvinte cheie – nu încercați să includeți cuvinte cheie de cât mai multe ori în postările dvs., de multe ori într-un mod nefiresc, pentru a vă îmbunătăți clasamentul. Va face mai mult rău decât bine, așa că ar fi mai bine să găsiți modalități mai creative de a vă introduce cuvintele cheie în text.
 • Conținut de calitate inferioară – aceasta este atunci când scrieți doar de dragul de a vă poziționa mai sus și nu vă pasă prea mult de ceea ce cred oamenii de fapt. Concentrându-vă pe SEO mai degrabă decât pe producerea de conținut de înaltă calitate, veți ajunge mai repede acolo, dar rezultatele nu vor dura mult timp.
 • Excesul de optimizare a cuvintelor cheie – dacă încercați să exagerați cu practicile SEO, cum ar fi utilizarea prea multor cuvinte cheie, de exemplu, în meta tag-uri, anteturi și subsoluri, atunci riscați sancțiuni și nici cititorilor dvs. nu le va plăcea.
 • URL-uri duplicate – deși acest lucru nu pare atât de critic, poate cauza totuși unele probleme dacă nu sunteți suficient de atent. Dacă aveți mai multe URL-uri care arată spre aceeași postare de blog, atunci asigurați-vă că sunt redirecționări 301, altfel Google le-ar putea vedea ca fiind conținut duplicat și să vă penalizeze site-ul sau o parte din el.
 • Canibalizarea cuvintelor cheie – dacă aveți mai multe pagini cu exact aceleași cuvinte cheie, motoarele de căutare le pot confunda și nu le pot clasifica sau nu pot da preferință vreuneia dintre ele. Trebuie să aveți o separare clară între termenii țintă pentru fiecare pagină, pentru a obține o cotă totală de trafic de la interogările de căutare relevante.
 • Legături pierdute – parcurgeți postările și paginile dvs. în căutarea de legături moarte. Dacă găsiți vreuna, actualizați postarea sau ștergeți-o.

Rezumat al listei de verificare WordPress SEO

Elementele esențiale:

 • Găzduire
 • Domeniu
 • Domenii de traducere
 • Temă WordPress
 • Plugin SEO
 • Instrumente Google Webmaster
 • Responsivitate

Elementele pe care le caută algoritmii motoarelor de căutare:

 • Viteza paginii
 • Plugin de memorie cache
 • Certificat SSL
 • Cont Google My Business
 • Sitemap XML
 • Robots.txt
 • Backlink-uri externe
 • Activarea indexării
 • Linkuri canonice
 • Hreflang
 • Categoriile site-ului
 • Strategia de conținut
 • Permalink-uri

Raportul de analiză SEO:

 • Core Web Vitals
 • Link juice
 • Volume de căutare
 • Urmărirea poziției în clasament
 • Google Analytics
 • Audit SEO regulat

Listă de verificare pentru SEO a blog-ului WordPress

 • Efectuați cercetări pe subiect
 • Cercetare de cuvinte cheie pregătită
 • Cuvânt cheie în primele 100 de cuvinte
 • Densitatea cuvintelor cheie
 • Ordinea cuvintelor cheie
 • Indexare semantică latentă (LSI) a cuvintelor cheie în conținut
 • Conținut vizual
 • Imagini optimizate
 • Alte fișiere multimedia
 • Titlu SEO și meta descrieri verificate
 • Imagine de prezentare
 • Tag-uri de antet
 • H1 pe fiecare pagină
 • Corpul textului optimizat
 • Conținut proaspăt
 • Ancore
 • Legături interne
 • Legături de ieșire în file noi
 • Redirecționări 301
 • Date structurate
 • Marcaje sociale
 • Secțiunea Întrebări frecvente
 • Tag-uri de blog
 • Biografii ale autorilor
 • Buton de legătură
 • Număr de cuvinte
 • Semnale sociale
 • Regularitate
 • Data „ultimei actualizări”
 • Partajați-vă conținutul
 • Sfaturi pentru actualizarea conținutului
 • Instrumente utile pentru producerea de conținut

WordPress SEO checklist FAQs

What is WordPress SEO?

WordPress SEO is the process of optimizing a WordPress site for search engines. This includes improving website visibility and increasing web traffic from organic search results.

How to add SEO keywords in WordPress?

There is no one-size-fits-all answer to this question, as the best way to add SEO keywords will vary from site to site. However, some tips for adding SEO keywords include using them in your website title, URL, meta tags, and body copy. Our checklist should help you with that.

How long does it take for SEO changes to take effect?

This can vary depending on what you are trying to accomplish. Some changes will take effect immediately, while others may require even a few months before they have an impact.

Do blog posts help SEO?

Yes, definitely. A blog is a great way to improve your site's SEO as it allows you to produce fresh content and build links over time.

How can Google Analytics help me with SEO?

Google Analytics can provide valuable data that you can use to monitor your site's SEO. For example, it will show you which keywords are bringing traffic to your website so that you know what topics interest visitors the most and how they found you.

Resurse conexe

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație