Aveți nevoie de o alternativă pentru Crisp?

Crisp este un software puternic care oferă o căsuță de primire comună și chat live. Este excelent pentru startup-uri și IMM-uri. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei alternative competitive, luați în considerare LiveAgent.

La LiveAgent înțelegem că, alături de un software excelent vine un serviciu pentru clienți excelent. De aceea, am creat un software complet de asistență care va spori productivitatea echipei dvs. de servicii pentru clienți, va crește satisfacția clienților și vă va economisi bani în același timp.

LiveAgent a deservit peste 15 000 de companii și 150 de milioane de utilizatori finali din întreaga lume. Alăturați-vă acestora în furnizarea de servicii pentru clienți de nivel mondial. Facem asta ușor.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Treceți dincolo de mesaje.
Furnizați servicii pentru clienți cu mai multe canale.

LiveAgent streamlines multiple customer service channels into one piece of software
Person deciding between two solutions

Alternativă puternică pentru Crisp

Obținerea celui mai bun raport calitate-preț este crucială atunci când căutați un software de asistență excelent. Crisp oferă trei pachete de bază diferite. LiveAgent oferă 4 pachete de bază la prețuri competitive, precum și funcții de completare, cum ar fi integrările rețelelor de socializare. Dacă sunteți în căutarea unei alternative complete pentru Crisp, luați în considerare LiveAgent. Avem un flux de tichete hibrid, căsuță de intrare unificată cu mai multe canale, funcții de raportare și analiză, automatizare, gamificare și multe altele! Cu LiveAgent, veți obține mai mult cu mai puțin. Încercați astăzi LiveAgent cu perioada de testare de 14 zile, nu este necesar cardul de credit.

Cel mai rapid widget de chat

Dacă sunteți în căutarea unei alternative pentru Crisp și viteza este o valoare importantă pentru dvs., LiveAgent ar putea fi ceea ce căutați. LiveAgent se mândrește cu cel mai rapid widget de chat de pe piață — afișează în doar 2,5 secunde.

Dacă doriți să convertiți în mod eficient un vizitator al site-ului într-un client, calea de urmat este un widget de chat rapid. Potrivit unui raport eMarketer, 35% dintre vizitatorii site-ului au făcut o achiziție online după ce au folosit chatul live.

The fastest live chat on the market

3 motive pentru care companiile trec la LiveAgent

Aflați cum se distinge LiveAgent de alte alternative

Satisfacție îmbunătățită

LiveAgent crește satisfacția clienților & îmbunătățește ratele de conversie.

Productivitate crescută

Reduceți timpul de lucru al agenților dvs. și rezolvați mai multe cereri datorită căsuței noastre de primire universale.

Plin de caracteristici utile

Cu mai mult de 175 de funcții de asistență, furnizarea suportului va fi floare la ureche.

Multilingual support in LiveAgent

Suntem multilingvi

Software-ul nostru este multilingv. LiveAgent este disponibil în 43 de traduceri în limbi diferite (unele parțiale) și acceptă widget-uri adaptabile lingvistic. Nu lăsați limbile străine să creeze o barieră între dvs. și clienții dvs. Noi vă acoperim.

De ce să vă mulțumiți cu puțin?

LiveAgent este cel mai recenzat și cel mai apreciat software de asistență pentru IMM-uri în 2020. De aceea este o alternativă excelentă pentru Crisp. LiveAgent vă economisește timp și bani, astfel încât vă puteți concentra asupra a ceea ce este important — construirea unor relații de durată cu clienții dvs.

Better customer service means more money

Vedeți de ce clienții noștri au ales LiveAgent ca alternativa preferată pentru Crisp

Vedeți cum ne comparăm cu Crisp pe baza recenziilor clienților de la Capterra

LiveAgent vs Crisp independent comparison

Comparație începând cu 27 ianuarie 2020

Vedeți de ce clienții noștri au ales LiveAgent ca alternativa preferată pentru Crisp

  • “Este atât de bogat în funcții și depășește abonamentul meu la zendesk de 5 ani. Așa că am schimbat. Valoare foarte bună pentru mine ca proprietar de întreprindere mică.” Albert

  • Am încercat mai întâi Zendesk, dar după ore de configurare și înțelegere a modelului de preț, mi-am dat seama că nu era pentru mine. În schimb, am început să folosesc LiveAgent și trebuie să spun că sunt foarte mulțumit până acum. Sistemul a primit exact cantitatea potrivită de configurație pe care o doresc și încă nu am găsit ceva care nu este posibil de făcut. Asistența în sine este excelentă și de obicei răspunde la întrebările dumneavoastră în doar câteva minute. ” Erik

  • „Ne-am mutat la LiveAgent de la ZenDesk … și nu ne-am întoarce înapoi … Este un preț uimitor de accesibil și o echipă de asistență întotdeauna utilă, care ne ajută 24×7. În al doilea rând, nivelul avansat de automatizare a înlocuit literalmente nevoia noastră pentru Zapier, deoarece există o cantitate bună de integrări. În plus, oferă, de asemenea, multe e-mail-uri alias pentru a le conecta foarte ușor. ” Aaron

  • „Noi și clienții noștri am avut în mod constant probleme cu ZenDesk, dar după ce am analizat diferite opțiuni, am ales LiveAgent pe baza recenziilor utilizatorilor și a prețului acestuia.” Adam

  • „Am folosit ZenDesk de ani de zile și m-am săturat de aceste e-mailuri „tip tichet”și că nu pot atașa fișiere la e-mailurile mele, ci pot trimite doar linkuri. Ceea ce îmi place în LiveAgent: trimite e-mailuri (nu tichete), pot atașa fișiere, organiza fluxul de e-mailuri mai ușor decât în ZenDesk, conversa prin chat și gestiona e-mailurile din aceeași fereastră. De asemenea, LiveAgent acceptă foi de calcul în e-mailurile sale și are o echipă de asistență excelentă. ” Vlad

  • „Am trecut la acest sistem după mulți ani de utilizare a ZenDesk. Funcționalitatea este minunată: formulare de contact, chat live, baze de date, integrare cu rețelele sociale – toate într-un singur serviciu și toate aceste module sunt bine gândite și interacționează în mod competent între ele. Mi-a plăcut că serviciul funcționează stabil chiar și pe platformele mobile (după ZenDesk acesta este un plus imens pentru noi). ” Olga

  • “Am încercat diverse soluții, inclusiv Zendesk, Freshdesk și multe altele. Am găsit apoi LiveAgent. Unealtă excelentă, un bun raport calitate-preț, ușurință în utilizare, asistență excelentă și ajutor pentru implementare. Și acum, după câțiva ani de utilizare, este în continuare cea mai bună alegere pe care am fi putut-o face pentru instrumentul de sprijin.” Michal

  • „Am mai folosit multe alte sisteme de asistență, precum LiveZilla, Zopim, Zendesk, Freshdesk, Desk.com, etc. LiveAgent le-a învins în toate modurile datorită prețurilor, caracteristicilor, asistenței pentru clienți și caracteristicilor sale mobile.” Harrison

Veți fi pe mâini bune!

Știți ce au în comun Huawei, BMW, Yamaha și O2? Ați ghicit... LiveAgent!

Încercați gratuit chiar acum Nu este necesar cardul de credit
Related Articles to Alternativă pentru Crisp
LiveAgent este cea mai bună soluție de asistență pentru clienți, cu acoperire a tuturor canalelor relevante, sistem fiabil de tichete și un preț echitabil. În afară de un chat live puternic, LiveAgent vă oferă alte instrumente grozave, peste 175 de caracteristici și peste 40 de integrări pentru a vă ajuta să oferiți cea mai bună asistență posibilă pentru clienți. LiveAgent are trei mari planuri plătite care nu vă vor depăși bugetul.

Căutați o alternativă la Zopim?

LiveAgent este o software de asistență care oferă mai multe funcționalități, cum ar fi opțiunea de autoserviciu pentru clienți, call center, chat live, tichete și multe altele. Prin urmare, economisește timp, costuri și crește fidelizarea clienților, satisfacția și rentabilitatea investiției. Pluginul de migrare facilitează transferarea rapidă a datelor esențiale către LiveAgent. Există mai multe alternative pentru Zopim, cum ar fi Qonvo, Novocall, Dashly, Gist, HelpSpot, Lucep, CallPage și LiveHelpNow.

LiveAgent este soluția omnicanal supremă pentru compania dumneavoastră. Profitați de cele peste 175 de caracteristici și de peste 40 de integrări și instrumente excelente chiar astăzi.

Căutați o alternativă la Customerly?

Compania oferă trei planuri de prețuri excelente pentru a ajuta clienții să își gestioneze afacerile cu ușurință. LiveAgent este cel mai rapid sistem de conversații directe de pe piață și oferă asistență rapidă pentru clienți pentru a-i transforma în clienți plătitori.

Examinați cea mai bună comparație a centrelor de apeluri pentru 2022, în funcție de preț, caracteristici, funcționalitate și recenziile clienților de pe Capterra, G2 și multe altele!

Alternativă de centru de apeluri pentru vânzări și asistență

Din evaluările utilizatorilor de pe Capterra, am identificat cele mai bune alternative de gestionare a tichetelor, de asemenea, am comparat soluții pentru conversații directe și autoservire, inclusiv alternativele pentru birourile de asistență pentru rețele sociale. Descoperiți cele mai bune soluții de gestionare a tichetelor de pe piață.

LiveAgent este o alternativă perfectă pentru HelpSpot. Prezentați-vă la sistemul nostru incredibil de ticketing multi-canal și începeți perioada de încercare gratuită.

Căutați o alternativă la HelpSpot?

LiveAgent este recomandat ca o alternativă mai bună și cu valoare adăugată la Kayako de către diverse companii. Echipa de asistență a LiveAgent răspunde prompt și oferă soluții eficiente. LiveAgent ajută la clasificarea tichetelor și îmbunătățește comunicarea cu clienții. Această soluție a crescut satisfacția clienților și vânzările pentru anumite companii, iar timpul de răspuns a crescut cu 60%. LiveAgent este ușor de utilizat și îmbunătățește productivitatea în activitățile de ecommerce.

Căutați o alternativă la Gorgias? Căutarea a luat sfârșit! Încercați LiveAgent pentru nevoile serviciului dumneavoastră pentru clienți. Este inclusă o perioadă de încercare de 14 zile.

Căutați o alternativă la Gorgias?

LiveAgent este o soluție excelentă pentru comunicarea cu clienții, oferind asistență mai bună, rapidă și precisă, conform testimonialelor unor clienți mulțumiți. Acest instrument îmbunătățește serviciul pentru clienți și poate economisi mult timp prețios, cu agenți nelimitați și integrare telefonică. Este o alternativă rentabilă la alte soluții, cu valoare adăugată, și poate ajuta la creșterea satisfacției clienților și vânzărilor.

Descoperiți de ce LiveAgent este o alternativă minunată la SpiceWorks. Începeți perioada gratuită de probă și descoperiți toate avantajele sistemului de ticketing.

Căutați o alternativă la SpiceWorks?

LiveAgent este recomandat de diverse companii ca soluție cu valoare adăugată pentru comunicarea cu clienții. Acest instrument a îmbunătățit eficiența și satisfacția clienților în mai multe domenii, inclusiv ecommerce și jocuri de noroc. Cu un echilibru între cost și performanță, LiveAgent este perceput ca o alegere excelentă pentru orice afacere online.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație