Protocol de voce pe internet non-fix

Ce este un număr de telefon PIV non-fix?   

Un număr de telefon PIV non-fix este un număr de telefon virtual care nu este asociat cu adresa fizică a proprietarului. În schimb, necesită doar o conexiune la internet și, spre deosebire de numerele de telefon tradiționale, o veți putea folosi din orice locație fizică.

În termeni simpli, puteți efectua apeluri sau trimite mesaje text dintr-un număr PIV non-fix cu un prefix al unei anumite locații fără a locui sau a avea o adresă acolo.

Această flexibilitate face ca întreprinderile să stabilească cu ușurință o prezență locală într-o zonă, chiar dacă acestea nu sunt prezente fizic. De asemenea, prin apelarea clienților într-o anumită locație cu numere care poartă un prefix corespunzător, este mai probabil să își câștige încrederea. Acesta este un mod inteligent de a spori acoperirea afacerii dumneavoastră.

Numerele PIV non-fixe sunt, de asemenea, rentabile de utilizat, deoarece puteți apela persoane din diferite locații la același preț.

Skype și Google Voice sunt platforme comune care oferă servicii PIV non-fixe gratuite. Pentru a începe să le utilizați și să efectuați apeluri PIV non-fixe, pur și simplu instalați aplicațiile mobile respective și creați un cont.

Customer service software for the app generation

Provide customer support on the go with LiveAgent's mobile help desk app for both Android and IOS systems.

Cum vă puteți da seama dacă apelantul folosește un număr PIV?

Numerele PIV arată ca numerele obișnuite de telefon mobil. Deci, nu vă puteți da seama dacă un apel sau un text provine de la un telefon PIV, uitându-vă la el.

Furnizorii PIV vă permit să efectuați apeluri utilizând protocolul de voce prin internet. Această tehnologie este bazată pe cloud și vă permite să efectuați apeluri printr-o conexiune la internet. Prin urmare, atunci când cineva vă sună utilizând un telefon prin internet sau un serviciu PIV, este dificil să vă dați seama din ce locație fizică a provenit apelul telefonic.

Furnizori PIV

Cu toate acestea, căutarea ID-ului apelantului sau CNAM-ul (Numele Apelantului Livrării) numărului vă poate ajuta să aflați dacă apelul telefonic a provenit dintr-un număr PIV.

Cine folosește PIV non-fix?

Utilizatorii PIV non-fix variază de la persoane fizice la companii. Datorită flexibilității pe care o oferă, un număr PIV este un instrument valoros care permite companiilor să furnizeze clienților lor care se află în zone în care nu au o prezență fizică.

Companiile cu angajați răspândiți pe o suprafață mare pot utiliza, de asemenea, linii PIV non-fixe pentru a rămâne conectați, fără costul obținerii unei locații fizice.

Furnizorii de centre de apeluri bazate pe cloud, precum LiveAgent, de asemenea, integrează furnizorii PIV non-fix în software-ul lor. În acest fel, utilizatorii lor pot crea centre de apeluri cu agenți în orice parte a lumii. În acest caz, furnizorul centrului de apeluri atribuie automat numere PIV non-fixe cu același cod de zonă locală ca și locațiile din care provin cele mai multe apeluri.

Youtube video: Call Center Software Demo | LiveAgent

Looking to enhance your call center's software capabilities?

LiveAgent offers over 50 integrations with VoIP providers.

În afară de a funcționa fără bariere de localizare, aceste companii pot, de asemenea, să economisească costurile asociate cu utilizarea unui sistem tradițional de telefonie de birou pentru apeluri interurbane sau internaționale.

Din păcate, datorită flexibilității și ușurinței cu care oricine poate obține aceste numere non-fixe, acestea sunt folosite și pentru activități infracționale de către escroci și fraudatori.

Puteți să sunați și să trimiteți mesaje text înapoi la un număr PIV non-fix?

Alocările de numere PIV care nu sunt fixe pot primi apeluri de intrare și texte atâta timp cât apelantul PIV are o conexiune activă la internet. O caracteristică a numărului PIV este un număr pe care îl primiți pentru apelarea PIV atunci când vă înscrieți la un furnizor de servicii.

Dacă dețineți un cont PIV, puteți, de asemenea, să efectuați apeluri și să trimiteți mesaje text de pe numărul dumneavoastră non-fix către alte numere PIV sau linii telefonice obișnuite.

Dacă întâmpinați dificultăți la efectuarea apelurilor sau la trimiterea de mesaje text, contactați echipa de asistență a furnizorului PIV.

Se poate urmări un PIV non-fix?

După cum s-a menționat mai devreme, liniile PIV non-fixe sunt ușor de obținut și oferă flexibilitate, mai ales când vine vorba de apeluri internaționale. Din păcate, această flexibilitate face, de asemenea, dificilă urmărirea. Cu toate acestea, nu este imposibil să urmăriți un număr PIV non-fix.

Urmărirea comunicațiilor vocale de pe un telefon PIV non-fix este utilă dacă suspectați o activitate infracțională și doriți să o raportați autorităților.

Deși nu este întotdeauna ușor să urmăriți un apel PIV non-fix, există diferite moduri de a face acest lucru în siguranță.

Puteți căuta în agende și înregistrări telefonice sau puteți utiliza un serviciu de identificare, cum ar fi ID-ul apelantului.

 • Agende și înregistrări telefonice: O modalitate de a identifica un apelant PIV este verificarea agendelor și înregistrărilor telefonice ale companiilor de telecomunicații. Aceste înregistrări pot fi online sau offline. Când obțineți acces la aceste înregistrări, pur și simplu căutați utilizatorul asociat cu numărul.

Rețineți, totuși, că atribuțiile PIV se pot modifica fără o actualizare corespunzătoare în înregistrări. Deci, este posibil ca utilizatorul asociat cu numărul să nu mai fie titularul actual.

 • Un serviciu de identificare:Dacă aveți acces la un serviciu de identificare, este posibil să puteți afla proprietarul unei linii PIV. Problema cu această metodă este că majoritatea apelanților cu intenții criminale își falsifică ID-ul apelantului, deci este dificil să îi identificați.

Deși aceste metode pot funcționa, este posibil să vă fie dificil să găsiți adresa fizică a apelantului. Deci, nu vă puteți baza pe rezultatele obținute. Cea mai bună abordare pentru tratarea numerelor PIV frauduloase este raportarea acestora și lăsarea restului pe seama autorităților.

Care este diferența dintre numerele de telefon PIV fix și non-fix?

Există o diferență principală între cele două tipuri de numere PIV. În timp ce numerele PIV fixe sunt asociate cu adresa fizică a titularului, un număr PIV non-fix nu este legat de adresa fizică a titularului.

Dacă încercați să decideți dacă optați pentru un număr PIV fix sau non-fix, iată câteva argumente pro și contra pe care ar trebui să le luați în considerare:

Pro și contra pentru numerele PIV fixe

Avantaje

 • Un număr de telefon credibil în care clienții dumneavoastră pot avea încredere cu ușurință.
 • Serviciile de urgență vă pot urmări cu ușurință locația exactă în caz de probleme de siguranță, de exemplu, efectuarea apelurilor de urgență 911.
 • Acces la funcții mai avansate de apelare și dirijare pentru clienții și angajații dumneavoastră.

Dezavantaje

 • Furnizorii PIV non-fix necesită o adresă fizică detaliată – inclusiv adresa dumneavoastră – înainte de a emite un număr de telefon.
 • Furnizorii de servicii PIV fix percep în general taxe pentru configurarea și utilizarea caracteristicilor lor.
 • Apelurile interurbane sunt scumpe.
 • Dacă afacerea dumneavoastră se adresează oamenilor dintr-o zonă extinsă, va fi dificil să stabiliți o prezență locală, deoarece numerele de telefon trebuie să fie legate de unul dintre birourile sau sediul dumneavoastră.

Avantaje și dezavantaje ale numerelor PIV non-fixe

Avantaje

 • Puteți stabili cu ușurință o prezență locală cu clienții dumneavoastră, indiferent de locația fizică.
 • Numerele PIV non-fixe sunt ușor de obținut și simplu de configurat.
 • Spre deosebire de numerele PIV fixe, telefoanele fixe tradiționale sau alte servicii de telefonie de afaceri, puteți apela persoane din diferite locații la același preț.

Dezavantaje

 • Numerele PIV non-fixe nu sunt ușor de identificat, iar clientul dumneavoastră ar putea să vă confunde apelurile cu spammeri sau fraudatori.
 • Acces limitat la serviciile de urgență, deoarece va fi dificil să vă urmăriți apelul telefonic la o adresă fizică.

Avantajele numerelor PIV non-fixe

Utilizarea unui număr PIV non-fix poate spori comunicațiile externe ale companiei dumneavoastră și vă poate oferi mai multă flexibilitate în următoarele moduri:

Prețuri mai ieftine la apeluri

Soluțiile PIV non-fixe vă permit să efectuați apeluri în diferite locații fără prețuri ridicate. Deoarece veți efectua apeluri prin internet, tot ce trebuie să plătiți este costul abonamentului la internet (fără factură de telefon!). Aceasta îl face o opțiune foarte rentabilă în scopuri comerciale.

Ușurința de achiziție

Majoritatea furnizorilor de servicii PIV de afaceri necesită doar o adresă de e-mail pentru a crea un cont la aceștia. După câțiva pași de înscriere, vi se va atribui un număr PIV non-fix și puteți începe să comunicați cu clienții dumneavoastră în cel mai scurt timp.

De exemplu, dacă conduceți o afacere online fără magazin de cărămidă și mortar, puteți deține o linie de afaceri non-fixă PIV cu puțin mai mult decât o adresă de e-mail.

Extinderea ușoară a afacerii

Deținând un număr PIV non-fix, puteți extinde acoperirea afacerii dumneavoastră dincolo de locația fizică. De exemplu, puteți locui în SUA și puteți contacta clienții canadieni cu un număr de telefon local.

Funcții nelimitate de apelare în cloud

Multe soluții PIV non-fixe vin cu funcții suplimentare. De exemplu,Sistemul telefonic al centrului de apeluri PIV de la LiveAgent este echipat cu funcții avansate precum IVR, apel invers automat, ACD, dirijare inteligentă a apelurilor, transferuri de apeluri, suport pentru telefoane mobile, înregistrări nelimitate ale apelurilor, apeluri video și așa mai departe.

Dacă aveți o echipă de lucrători la distanță, aceștia pot colabora eficient indiferent de locația lor fizică, datorităfuncțiilor de apelare LiveAgent.

Discover all that LiveAgent has to offer

Enjoy the benefits of an omnichannel cloud-based call center software.

Youtube video: LiveAgent | Call center software in your helpdesk

Frequently asked questions

Ce este un număr de telefon PIV non-fix?

Un număr de telefon PVI non-fix este un număr de telefon virtual care nu este legat de nicio adresă fizică. În schimb, vă permite să efectuați apeluri prin internet folosind protocoale de voce pe internet.

Cum vă puteți da seama dacă apelantul folosește un număr PIV?

Puteți distinge un număr PVI de un număr de telefon tradițional, căutând ID-ul apelantului și datele CNAM pentru apel.

Cine folosește PIV non-fix?

Companiile folosesc soluții PIV non-fixe pentru a stabili o prezență locală și pentru a îmbunătăți comunicarea globală între o echipă de lucrători la distanță. Persoanele care au nevoie de flexibilitatea de a putea efectua apeluri internaționale ieftine folosesc, de asemenea, aceste numere. Din păcate, infractorii profită, de asemenea, de aceste numere pentru a efectua escrocherii și activități frauduloase.

Puteți să sunați și să trimiteți mesaje text înapoi la un număr PIV non-fix?

Da, puteți apela sau trimite înapoi un număr PIV non-fix, atâta timp cât acestea au o conexiune activă la internet.

Se poate urmări un PIV non-fix?

Deși este destul de dificil să urmăriți un număr PIV non-fix, este posibil. Cu toate acestea, este posibil ca rezultatele obținute să nu fie corecte. Cel mai bun pariu este să permiteți autorităților competente să urmărească numărul pentru dumneavoastră dacă suspectați o activitate infracțională.

Care este diferența dintre un număr de telefon PIV fix și non-fix?

Numerele PIV fixe sunt legate de o adresă personală sau de afaceri, în timp ce numerele PIV non-fixe sunt numere virtuale care nu sunt limitate la nicio adresă fizică sau locație geografică.

Avantajele numerelor PIV non-fixe

Numerele PIV non-fixe sunt ușor de achiziționat și necesită, de obicei, să parcurgeți câțiva pași de înscriere cu adresa dumneavoastră de e-mail. Deoarece nu sunt limitate la nicio locație geografică, soluțiile PIV facilitează stabilirea unei prezențe locale pentru o companie. De asemenea, este bugetar și oferă funcții suplimentare, în funcție de furnizorul pe care îl alegeți.

Înapoi la glosar Creați un cont GRATUIT

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație