Chat live bogat în funcții și foarte rapid pentru WordPress

Consumatorii de astăzi doresc răspunsuri imediat, fără a fi nevoie să apeleze serviciul pentru clienți, să aștepte ore întregi pentru un răspuns prin e-mail sau să caute prin resursele de autoservire. De aceea, chat-ul live nu mai este un canal de serviciu „bine de a avea”, ci mai degrabă un ceva ce trebuie să aveți.

Cu chat-ul live LiveAgent pentru WordPress, puteți oferi asistență instantanee pentru clienți, puteți îmbunătăți loializarea cu declanșatoare proactive și puteți spori satisfacția clienților.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Avantajele software-ului de chat live pe care nu le puteți ignora

Așteptat și preferat de consumatori

60% dintre consumatorii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani folosesc în mod regulat chat-ul live pentru serviciul clienți. 53% ar prefera să folosească chat-ul online înainte de a apela o companie pentru asistență.

Nu numai pentru asistență pentru clienți

85% din companiile B2B și 74% din companiile B2C folosesc chat-ul live pentru vânzări, 54% din companiile din B2B și 31% din sectorul B2C folosesc chat-ul live pentru marketing.

Mai multe vânzări de la clienți fideli

Consumatorii cumpără mai mult de la mărci care oferă chat live. 52% dintre clienți sunt mai predispuși să răscumpere de la o companie care oferă asistență prin chat live.

LiveAgent este plugin-ul de chat live potrivit pentru site-ul meu WordPress?

Căutați cel mai bun chat live pentru site-ul dvs. WordPress? Deși există sute de plugin-uri de chat disponibile, credem că chat-ul live al LiveAgent pentru WordPress ar putea fi soluția perfectă pentru afacerea dvs., echipa de asistență și clienții dvs. Iată de ce:

real-time typing view

Impresionați cu cel mai rapid widget de chat de pe piață

Consumatorii moderni sunt nerăbdători și urăsc să aștepte. De aceea am creat cel mai rapid widget de chat live de pe piață care se afișează pe site-ul dvs. web în doar 2,5 secunde. Impresionați-vă clienții cu asistență în timp real și arătați-le că le prețuiți timpul.

cleverness of LiveAgent

Îmbunătățiți loializarea și conversiile cu ajutorul chat-ului proactiv

Sporiți ratele de implicare invitându-vă clienții sau potențialii clienți să discute rapid cu dvs. de îndată ce ajung pe site-ul dvs. web. Activarea chat-urilor proactive pe paginile de stabilire a prețurilor și a plăților s-a dovedit a fi un mod extrem de eficient de a genera vânzări și de a converti mai mulți vizitatori în clienți plătitori.

personalization features of LiveAgent

Activați distribuirea inteligentă a chat-ului între agenții disponibili

Beneficiați de flexibilitatea opțiunilor avansate de rutare și distribuire a chat-ului. Configurați prioritățile agentului și definiți încărcările maxime de chat pentru agenții dvs. Cea mai bună parte? LiveAgent atribuie chat-uri agenților care au avut interacțiuni anterioare cu clienții din chat pentru a asigura asistență rapidă, precisă și informată.

provide help with LiveAgent

Conectați-vă și discutați cu colegii dvs.

Instrumentul de chat LiveAgent favorizează o colaborare eficientă a echipei. Nu sunteți sigur cum să ajutați clientul cu care discutați? Transferați chat-ul către un agent mai pregătit să vă ajute sau conectați-vă instantaneu cu colegii dvs. printr-un chat intern pentru a primi asistență. Nu este nevoie să pierdeți timp conectându-vă la aplicații terțe. 

smart and intelligent call routing by LiveAgent

Urmăriți comportamentul vizitatorilor dvs. și interveniți în discuție la momentul potrivit

Îmbunătățiți asistența cu monitorizarea site-ului web în timp real: vedeți toți vizitatorii dvs. online, verificați cum se deplasează pe site-ul dvs. și urmăriți cât timp au petrecut pe fiecare pagină. Dacă aveți la îndemână acest tip de informații contextuale – cum ar fi sursa de recomandare a vizitatorilor, țara sau fusul orar actual – vă puteți personaliza invitațiile de chat proactive.

Live chat - Proactive chat invitations

Obțineți o scurtă privire asupra a ceea ce tastează clienții dvs.

Cu o vizualizare de tastare în timp real, vă puteți surprinde cu adevărat clienții cu o asistență de o viteză amețitoare și îi puteți face să simtă că le-ați citit literalmente gândurile. Vedeți ce tastează clienții în chat înainte chiar să trimită, să anticipeze nevoile clienților și pregătiți răspunsurile înainte ca întrebările să fie puse efectiv.

Integrare cu WordPress în câteva secunde

LiveAgent a fost creat pentru a vă economisi timpul prețios. O integrare simplă (copiere și lipire) vă conectează cu clienții dvs. în câteva secunde. LiveAgent direcționează noi chat-uri primite către membrii potriviți din echipa dvs. și adaptează dinamic disponibilitatea chat-ului pe măsură ce agenții se conectează și se deconectează în timpul schimbului lor.

Mai mult decât simplul chat live

LiveAgent nu este doar un widget de chat live, este o soluție multifuncțională all-in-one, care este dotată cu peste 180 de caracteristici, peste 40 de integrări și opțiuni de personalizare aproape interminabile.

Aveți nevoie de un sistem de ticketing puternic cu automatizare, un call center virtual, un instrument de asistență pentru rețelele de socializare sau un software de portal de autoservire pentru clienți? LiveAgent are totul.

LiveAgent | Quick Help Desk Software Overview | Live Agent05:20Youtube video: LiveAgent | Quick Help Desk Software Overview
Live Agent

Duceți asistența pentru clienți la nivelul următor cu software-ul de chat live LiveAgent

Căutați un instrument gratuit de chat live pentru site-ul dvs. WordPress? Începeți o perioadă de încercare complet funcțională, de 14 zile, fără probleme și aruncați o privire mai atentă asupra modului în care funcționează și poate beneficia afacerea dvs. 

Nu este necesară descărcarea dezordonată, software-ul este complet bazat pe cloud. Alternativ, solicitați o demonstrație individuală cu cineva din echipa noastră pentru a vă face o idee mai bună despre motivul pentru care LiveAgent a fost cel mai recenzat și cel mai bine evaluat software de chat live pentru IMM-uri în 2020.

LiveAgent rating live chat agent - gif

Veți fi pe mâini bune!

Știți ce au în comun Huawei, BMW, Yamaha și O2? Ați ghicit... LiveAgent!

Încercați gratuit chiar acum Nu este necesar cardul de credit

FAQ

Ce este chat-ul live pentru WordPress?

Chat-ul live pentru WordPress este pur și simplu un buton de chat afișat pe site-ul dvs. WordPress. Ca urmare, puteți oferi servicii pentru clienți imediat vizitatorilor site-ului dvs./clienților potențiali.

Cum pot adăuga Chat Live LiveAgent pe site-ul meu WordPress?

După ce personalizați/creați un buton de chat în LiveAgent, pur și simplu copiați codul HTML și lipiți-l în site-ul dvs. WordPress.

Software-ul LiveAgent de chat live acceptă alte limbi?

Absolut, LiveAgent este disponibil în prezent în 43 de limbi. Consultați caracteristicile multilingve ale LiveAgent pentru detalii specifice.

Related Articles to Chat live pentru WordPress
LiveAgent este o soluție optimizată de suport clienți de care poate beneficia afacerea dvs. Având instrumente utile, acoperire pe multiple canale și peste 175 de funcționalități, LiveAgent este alegerea potrivită pentru afacerea dvs. Widget-ul de live chat este cel mai rapid de pe piață, având o viteză de afișare de 2,5 secunde.

Sunteți în căutarea unei alternative la Verloop?

LiveAgent îmbunătățește satisfacția clienților și crește productivitatea agenților. Companiile aleg să migreze la LiveAgent pentru prețuri accesibile, iar platforma vine cu trei pachete tarifare și posibilitatea de personalizare a centrului de asistență.

LiveAgent este un centru de asistență care conectează o singură interfață cu multiple canale. Aflați mai multe despre alternativa la OTRS și îmbunătățiți-vă imediat serviciul de asistență.

Sunteți în căutarea unei alternative la OTRS?

LiveAgent și OTRS sunt două platforme care oferă posibilitatea creării unei baze de informații și un panou pentru discuții online pentru clienți. LiveAgent oferă și un forum pentru clienți, soluția IVR pentru apeluri, posibilitatea efectuării apelurilor video și istoric nelimitat. LiveAgent poate fi utilizat pe un număr nelimitat de website-uri și permite instalarea unui număr nelimitat de butoane de chat. Ambele platforme permit automatizarea și stabilirea regulilor prin funcții API. OTRS nu oferă forum pentru clienți, soluția IVR sau posibilitatea efectuării apelurilor video. OTRS nu oferă nici istoric nelimitat sau posibilitatea utilizării programului pe un număr nelimitat de website-uri, dar permite primirea unui număr nelimitat de email-uri și tichete.

Începeți mutarea datelor Zendesk, făcând clic pe un simplu cursor de activare. Toate biletele și agențiile dumneavoastră vor fi transferate, în siguranță, în LiveAgent.

Vă mutați de la Zendesk?

LiveAgent este o alternativă la Dashly pentru serviciul clienților. Compania oferă numeroase funcționalități și integrări, inclusiv migrarea datelor de la alte softwareuri. LiveAgent este folosit pentru gestionarea reclamațiilor și portalul clienților. Marketingul companiei este prezentat printr-un blog, seminarii web și o gamă diversă de software-uri pentru serviciul clienților. Clienții pot contacta echipa de vânzări pentru a începe o demo și afla mai multe despre produs.

Sistemul de gestiune al tichetelor LiveAgent oferă mai mult decât opțiunea de email. Acoperă toate canalele relevante de comunicare. LiveAgent deține de cel mai rapid widget de live chat de pe piață, cu o viteză de afișare de 2,5 secunde. LiveAgent permite de asemenea integrarea opțiunii de call center.

Sunteți în căutarea unei alternative la SupportBee?

LiveAgent este programul numărul 1 de suport pentru afaceri mici și mijlocii în 2020, oferind instrumentele adecvate pentru a fi mai aproape de clienți și a oferi un suport rapid. În plus, clienți importanți, precum Huawei, BMW, Yamaha și O2, folosesc și recomandă LiveAgent. Puteți încerca gratuit fără a fi necesar cardul de credit.

LiveAgent is a help desk solution that connects multiple channels in one interface. Find out more about LiveAgent and its business/industry benefits.

Tarife LiveAgent

Post Affiliate Pro este un software de urmărire a afiliaților încredere pentru peste 30 de mii de companii; Zľava Dňa este un magazin online slovac, ce oferă produse cu oferte zilnice, servicii și cadouri cu reduceri de până la 90%; Websupport este cel mai mare furnizor de servicii de găzduire web și registrator de domenii din Slovacia, Republica Cehă și Ungaria; SolidTrust Pay este un furnizor de servicii de plată și portofel electronic pentru persoane fizice, antreprenori, startup-uri și întreprinderi mici.

Doriți să vă migrați datele de la Extindeți la o altă soluție? Aruncați o privire la LiveAgent și vedeți avantajele. Începeți încercarea gratuită astăzi.

Treceți de la Extend la LiveAgent?

LiveAgent oferă servicii excelente pentru clienți cu asistență 24/7 și o soluție de asistență de ultimă generație, împreună cu instrumente utile, peste 175 de funcții și peste 40 de integrări. Alegerea LiveAgent vă poate crește economiile și rentabilitatea investiției. LiveAgent oferă 43 de traduceri diferite și widget-uri adaptabile la limbă pentru a satisface nevoile clienților din întreaga lume.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație