Recenzie pentru softphone MicroSIP

MicroSIP este un softphone gratuit, practic și simplu de utilizat, recomandat pentru majoritatea utilizărilor și scenariilor. Deși are o configurație simplă și nu oferă multe caracteristici suplimentare, MicroSIP este eficient și ușor de utilizat. Integrarea cu LiveAgent este posibilă, iar utilizatorii au la dispoziție o gamă variată de opțiuni pentru a-și personaliza experiența. Cu toate acestea, configurarea poate fi dificilă pentru începători, iar designul este învechit.
Recenzie pentru softphone MicroSIP
Compare Recenzie pentru softphone MicroSIP with other in: How Recenzie pentru softphone MicroSIP is doing on review portals
4.2
Average rating based on data from trusted review portals
11 reviews

MicroSIP este un softphone practic, simplu, fiabil și gratuit, potrivit pentru majoritatea utilizărilor și scenariilor. Deși nu oferă multe caracteristici sau funcționalități suplimentare, nu puteți da greș cu MicroSIP. Oferă o instalare rapidă și o configurare rapidă, concentrându-se în același timp pe…

Pricing
Starting from:
$ 0.00   pe lună
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Experiența utilizator
4
Preț
5
Implementare
3.5

Key takeaways

Pros

  • Configurare și instalare rapidă
  • O soluție de softphone complet gratuită
  • Ușor și simplu de utilizat

Cons

  • Configurarea ar putea să nu fie ușoară pentru începători
  • Set de caracteristici ușor limitat
  • Design învechit (dar funcțional)

MicroSIP este un softphone practic, simplu, fiabil și gratuit, potrivit pentru majoritatea utilizărilor și scenariilor. Deși nu oferă multe caracteristici sau funcționalități suplimentare, nu puteți da greș cu MicroSIP. Oferă o instalare rapidă și o configurare rapidă, concentrându-se în același timp pe eficiență și ușurință în utilizare, în detrimentul trucurilor și funcționalităților ostentative cu cazuri de utilizare limitate. MicroSIP are destul de multe plusuri care îl fac să merite a fi luat în considerare, și le realizează excepțional de bine.

Instalare și configurare

Procesul de instalare durează mai puțin de un minut. Aplicația MicroSIP oferă un design minimalist, de modă veche, dar funcțional, cu opțiuni simple. Nu există mecanisme sofisticate care să vă distragă atenția de la sarcinile pe care le aveți de îndeplinit, ceea ce am apreciat la acest tip de aplicație. Nu există solicitări sau notificări inutile, dar lipsește, de asemenea, un ghid de configurare ușoară în aplicație, care să vă ghideze pe parcursul întregului proces de configurare. Atunci când vă creați contul, aplicația oferă explicații sub formă de tooltip pentru fiecare câmp pe care trebuie să îl completați în timpul configurării.

Cu toate acestea, indiferent pe care îl selectați, toate vă vor conduce la același site web cu un scurt ghid și o explicație a fiecărui element de pe lista de înregistrare a contului. Acest ghid de configurare este foarte simplu și nu oferă nicio descriere profundă pentru noii utilizatori, ceea ce îl face în mare parte nefolositor pentru începătorii care nu au mai configurat niciodată un softphone. Vestea bună este că, chiar dacă nu știți prea multe despre configurarea telefoanelor SIP, puteți găsi online ghiduri ușor de urmat (avem, de asemenea, propriul nostru ghid pentru configurarea și integrarea MicroSIP cu LiveAgent).

Ghid MicroSIP pentru configurarea telefonului SIP

În cazul în care sunteți curioși să aflați cum se instalează MicroSIP, iată versiunea scurtă. Puteți pur și simplu să descărcați aplicația și să o instalați pe computerul dvs., la fel ca orice alt software descărcabil. Apoi, faceți click pe butonul săgeată din colțul din dreapta sus al aplicației și faceți clic pe Adăugare cont. Apoi, furnizați informațiile furnizorului dvs. de VoIP sau informațiile despre dispozitivul de apelare a software-ului de asistență în câmpurile respective. Indiferent de furnizorul de servicii VoIP pe care îl alegeți, toate datele necesare pentru configurarea MicroSIP ar trebui să fie disponibile în contul dvs. sau în configurația de help desk.

Caracteristici și utilizare

Simplitatea acestei aplicații continuă în întreaga interfață de utilizator, iar acest aspect este un lucru minunat. După ce deschideți aplicația, puteți începe să tastați un număr și să începeți să sunați. Aveți, de asemenea, opțiunea de a începe un apel video, de a seta volumul difuzoarelor sau al căștilor și al microfonului, de a activa modul „Nu deranjați” sau de a configura funcția de răspuns automat.

Tastatură de apelare MicroSIP

A doua filă din aplicație dezvăluie jurnalele de apeluri cu numele, numărul și ora apelului. De asemenea, puteți salva contactele într-o listă de contacte simplă, dar eficientă, disponibilă în cea de-a treia filă a aplicației. În general, MicroSIP este simplu și ușor de utilizat, ceea ce este de așteptat de la acest tip de aplicație. Toate caracteristicile au funcționat bine și nu am întâmpinat probleme sau piedici semnificative în timp ce foloseam oricare dintre funcțiile incluse.

Efectuarea sau primirea de apeluri și apeluri video a fost rapidă și ușoară, în timp ce funcții precum lista de contacte și jurnalele de apeluri au fost destul de ușor de utilizat. Singurul mic cusur este că lista de contacte nu include câmpuri pentru salvarea conturilor de socializare ale contactelor sau alte opțiuni de contact. Puteți, totuși, să scrieți un comentariu personalizat pentru fiecare contact.

Detalii de contact MicroSIP

Tarife

MicroSIP este o soluție gratuită, fără planuri tarifare disponibile sau taxe suplimentare pentru caracteristici. Puteți descărca cea mai nouă versiune și începe să o utilizați gratuit. MicroSIP nu include reclame și nu există limite de utilizare prezente în aplicație.

Cum funcționează integrarea cu LiveAgent?

Integrarea softphone-ului MicroSIP cu LiveAgent este cât se poate de bună. Procesul de integrare este foarte simplu și durează doar câteva minute, odată ce ați învățat cum să adăugați conturi noi la MicroSIP. Această integrare a softphone-ului este directă, deci nu trebuie să utilizați alte servicii terțe. Aveți nevoie doar de un abonament activ la un serviciu VoIP, MicroSIP și LiveAgent. Numărul dvs. VoIP trebuie adăugat mai întâi în LiveAgent, iar apoi trebuie să creați un nou dispozitiv SIP care va utiliza același număr de telefon în configurație.

Numărul MicroSIP în LiveAgent

Ulterior, puteți selecta o previzualizare a acestui dispozitiv nou adăugat, care include detaliile necesare pentru a crea un nou cont MicroSIP, care va fi conectat la sistemul LiveAgent. Ultimul pas este să mergeți la setările de voce (pictograma telefonului din colțul din dreapta sus în aplicația LiveAgent) și să selectați softphone-ul MicroSIP nou adăugat ca dispozitiv preferat pentru apelare. Când acești pași sunt finalizați, puteți începe să efectuați și să primiți apeluri direct din LiveAgent.

Setări ale numărului MicroSIP în LiveAgent

Aspecte și probleme comune

Nu pot efectua sau întrerupe apeluri cu MicroSIP

Puteți încerca mai multe remedieri dacă nu puteți efectua sau încheia apeluri cu MicroSIP. Puteți încerca să reinstalați MicroSIP cu o instalare curată. Verificați de două ori configurația contului SIP și fiecare câmp care este inclus. Verificați dacă ați format numărul corect, în formatul corect și cu prefixul corect. Pentru a vedea mai multe informații despre soluțiile posibile, consultați ghidul de depanare MicroSIP.

Nu pot primi niciun apel cu MicroSIP

Verificați de două ori dacă înregistrarea dvs. este activă. Puteți efectua apeluri cu serverul SIP gol, dar nu puteți primi apeluri. Asigurați-vă că folosiți numele de utilizator, datele de conectare, parola și domeniul corecte în înregistrare. O înregistrare reușită este reprezentată de o pictogramă verde și de un status Online.

Product reviews

Software-ul de telefonie mobilă utilizează internetul pentru apelurile telefonice. Acesta poate fi instalat pe mai multe dispozitive și are aceleași performanțe ca un telefon de serviciu.

Software de telefonie mobilă (Softphone)

LiveAgent este un program pentru serviciul clienților, care oferă software pentru telefonie VoIP, autoservire și gestionarea e-mailurilor. Compania oferă și asistență pentru migrarea datelor și un portal de asistență pentru clienți. LiveAgent are integrări, precum și un program de afiliere și parteneriat cu clienții. Compania are o gamă largă de software popular pentru centrul de apeluri primite și gestionarea reclamațiilor, disponibile pentru clienți. În plus, LiveAgent oferă seminarii web, ghiduri și un blog pentru a ajuta clienții să utilizeze mai bine platforma.

Programul de monitorizare clienți va transforma dorințele în realitate. Cu ajutorul acestui program, veți stoca toate datele clienților și le veți putea accesa de câte ori aveți nevoie.

Program de monitorizare clienți

LiveAgent este o instrument remarcabil de monitorizare a clienților care permite colectarea informațiilor despre clienți și acțiunile lor legate de magazin și serviciul pentru clienți. Acesta oferă posibilitatea de a adăuga notițe la conversații și de a avea întrevederi cu clienții, permițând personalizarea contactelor pentru clienții viitori. O monitorizare eficientă a clienților poate fi esențială pentru succesul unei afaceri, iar programul LiveAgent poate contribui semnificativ la aceasta.

Scorurile de predicție a satisfacției reprezintă o măsură a faptului că un tichet este susceptibil să primească un rating de satisfacție pozitiv sau negativ.

Scorurile de predicție a satisfacției

LiveAgent oferă scoruri de predicție a satisfacției clienților, indicatori importanți pentru serviciul pentru clienți. Evaluarea satisfacției clienților poate fi măsurată prin intermediul unui chestionar simplu cu 2 opțiuni și poate fi utilizată pentru a îmbunătăți serviciul. Scorul Net al Promotorului (NPS) și Scorul de Efort al Clienților (CES) sunt alte două indicatori importanți pentru măsurarea satisfacției clienților. Satisfacția clienților este gradul de mulțumire oferit de produsele, serviciile sau serviciile de asistență pentru clienți.

Un software complet de monitorizare a centrului de apeluri vă permite să eficientizați și să îmbunătățiți calitatea apelurilor.

Software de monitorizare a apelurilor

Monitorizarea apelurilor este un instrument important pentru a asigura calitatea și formarea angajaților și este utilă pentru toți utilizatorii, indiferent de nivelul lor de acces. LiveAgent oferă o soluție all-in-one cu peste 180 de funcții, iar prețul mediu din industrie este de aproximativ 50 USD pe utilizator pe lună. Avantajele includ îmbunătățirea experienței clienților și performanței afacerii. Software-ul de monitorizare a apelurilor se bazează pe tehnologii care permit supraveghetorilor să acceseze apelurile clienților și să asculte conversațiile telefonice. În plus, numai administratorii și persoanele cu drepturi de privilegiu pot utiliza aceste instrumente de monitorizare a apelurilor. Rezumatul señalează beneficiile și caracteristicile software-ului de monitorizare a apelului și ce trebuie să căutați într-un astfel de software.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație