Recenzie Kavkom IVR

Recenzia Kavkom IVR dezvăluie că acesta este un software IVR accesibil și ușor de utilizat. Deși nu este cea mai avansată soluție de pe piață, aceasta este o opțiune bună. Interfața utilizator excelentă, prețul accesibil și perioada de probă gratuită reprezintă avantaje. Opțiunile IVR pot fi ușor confuze și nu sunt disponibile opțiuni pe mai multe niveluri.
Recenzie Kavkom IVR
Compare Recenzie Kavkom IVR with other in: How Recenzie Kavkom IVR is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
112 reviews

Kavkom este un software IVR accesibil de pe piață care ar trebui luat în considerare. Deși poate că nu este cea mai avansată și nici cea mai bine echipată soluție de pe piață, nu se poate nega faptul că își va face…

Pricing
Starting from:
10   pe lună
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Experiența utilizator
5
Preț
5
Implementare
4

Key takeaways

Pros

  • Interfață utilizator excelentă
  • Ușor de navigat
  • O soluție foarte accesibilă

Cons

  • Opțiuni IVR ușor confuze
  • Nu există opțiuni IVR pe mai multe niveluri

Noțiuni introductive privind caracteristica IVR Kavkom

Este destul de ușor de început cu Kavkom și este aproape fără efort pentru oricine, fie că alege un plan, fie că începe cu o perioadă de probă gratuită. Spre deosebire de alte software-uri cu funcții IVR, Kavkom nu necesită proceduri inutile pentru a începe cu o perioadă de probă. Fără informații despre cardul de credit, fără verificări din partea echipelor de utilizatori și fără sărituri prin cercuri de orice fel. În general, procesul a fost foarte simplu și plăcut, ceea ce am apreciat foarte mult.

Interfața software-ului Kavkom IVR

Odată ce veți avea acces la contul dvs., veți fi întâmpinat de o interfață spațioasă, atractivă și foarte ușor de navigat. Nu pot să subliniez îndeajuns cât de plăcut surprins am fost de cât de simplu a fost de utilizat. În partea principală a interfeței sunt afișate date și informații generale în majoritatea ecranelor, în timp ce meniul simplu din bara din stânga permite o navigare ușoară. Kavkom funcționează ca o aplicație web, deci nu trebuie să instalați niciun software pe computer, ceea ce economisește mult timp.

Nu sunt necesare configurări dificile, iar cea mai mare parte a configurației funcționează direct din cutie. Funcția IVR este la vedere, așa că nu este nevoie să pierdeți timp căutând-o. Pur și simplu selectați Aplicații din meniul PBX din stânga și găsiți opțiunea de meniu IVR în lista vastă de aplicații. Apoi, faceți clic pe butonul Adăugare meniu IVR și puteți începe. Nu există presetări IVR disponibile, așa că trebuie să începeți din nou, de la zero.

Caracteristicile IVR Kavkom

În timp ce interfața utilizator este excepțională, funcția IVR suferă de o problemă similară cu cea a majorității IVR-urilor concurenței – nu există un ghid vizual util și nici o reprezentare vizuală a nivelurilor IVR. În ciuda acestui fapt, configurarea Kavkom IVR nu este în niciun caz dificilă; practic, este nevoie de doar câteva click-uri pentru a seta nivelurile și a desemna acțiuni pentru fiecare dintre ele. Nivelurile IVR sunt reprezentate cu o selecție de câmpuri de butoane și acțiuni, fiecare dintre ele având câteva opțiuni de configurare.

Constructorul funcționează la fel ca majoritatea programelor IVR conexe. Prima parte vă permite să vă denumiți IVR-ul, să selectați mesajul de întâmpinare și o acțiune de ieșire. După aceea, puteți selecta o acțiune pentru fiecare buton al IVR-ului dvs. Opțiunile de acțiune sunt ușor neobișnuite, de exemplu, puteți selecta Voicemail, Hang Up sau Record ca fiind ceea ce se va întâmpla după apăsarea unui buton ales. Cu toate acestea, aveți, de asemenea, opțiunea standard de a direcționa apelul către un număr de extensie, care este probabil ceea ce veți folosi cel mai mult.

Opțiuni de configurare Kavkom IVR

Se pare că nu există nicio opțiune pentru a crea un IVR pe mai multe niveluri. În afară de aceasta, Kavkom IVR vă permite să selectați opțiuni mai avansate în pasul următor. Puteți seta comenzi macro și le puteți atribui la taste, puteți selecta sunete, timeout-uri și alte setări avansate. Aceasta este o opțiune bună pentru utilizatorii care doresc să își specifice cu adevărat IVR-ul și să selecteze exact ceea ce se va întâmpla. Alți utilizatori care preferă o configurare mai puțin detaliată și mai puțin practică pot folosi pur și simplu opțiunile prestabilite care sunt oferite.

Cum funcționează IVR-ul?

Kavkom IVR rulează extrem de lin și funcționează bine, așa cum era de așteptat. Trebuie doar să aveți grijă să vă planificați nivelurile IVR în mod corespunzător înainte de a începe cu constructorul. În timp ce configurarea este ușoară, este posibil să doriți să încercați câteva opțiuni înainte de a vă decide cu care doriți să continuați. În general, experiența de utilizare a IVR-ului finalizat a fost bună, fără erori de sistem sau probleme cauzate de Kavkom în sine. În cele din urmă, IVR-ul Kavkom ar trebui luat în considerare, mai ales datorită prețului său.

Tarife

Deși Kavkom nu este cu siguranță cea mai bună soluție pe care o puteți obține pentru banii dvs., nu este nici una de dat la o parte. În ceea ce privește raportul cost-valoare, este fără îndoială că își merită prețul. Serviciile Kavkom sunt foarte accesibile, iar funcția IVR este inclusă în fiecare dintre planurile sale, astfel încât nu trebuie să vă ridicați la un nivel superior pentru a avea acces la ea. Să aruncăm o privire la ceea ce este disponibil în fiecare plan. Rețineți că prețurile planurilor sunt disponibile doar în euro.

Basic

Acest plan pornește de la doar 10 euro pe lună pentru fiecare utilizator și beneficiați de funcționalitate IVR încă de la început. De asemenea, beneficiați de apeluri primite 100% nelimitate, redirecționare către mobil și un număr virtual.

Comfort

Planul Comfort pornește de la 20 EUR pe lună pentru fiecare utilizator. Beneficiați de apeluri primite și efectuate 100% nelimitat, de un număr virtual, precum și de toate caracteristicile din planul anterior.

On quotation

Dacă doriți să obțineți un plan Kavkom personalizat, puteți solicita o ofertă personalizată. Nu există informații privind prețurile minime disponibile pe site.

Concluzie

Deși Kavkom nu este cel mai sofisticat sau mai inovator software IVR, acesta își va face treaba în mod excepțional, ceea ce înseamnă că ar trebui să-l păstrați în atenția dvs. Este deosebit de plăcut să vedeți interfața de utilizator arătoasă a aplicației și un IVR ușor de accesat, fără proceduri inutile. Kavkom s-ar putea să nu fie aplicația preferată pentru companiile mari care necesită mai multe IVR-uri complicate, însă, în mod incontestabil, va servi bine pentru orice afacere mai mică, fără dezavantajele unui software avansat și complicat.

Aspecte și probleme comune

Kavkom IVR nu funcționează

Asigurați-vă că ați verificat designul IVR și că nu există greșeli care ar putea face ca IVR-ul dvs. să nu funcționeze corect. Cele mai frecvente probleme IVR sunt, de obicei, cauzate de greșeli de planificare.

Nu pot crea un IVR pe mai multe niveluri cu Kavkom

Kavkom nu acceptă un IVR pe mai multe niveluri, dar puteți simula această opțiune. Pur și simplu utilizați acțiunea de redirecționare dintr-un IVR pentru a direcționa apelantul către un alt număr IVR și veți obține aproape aceleași rezultate.

Product reviews

Citiți recenzia noastră despre Infobip IVR și aflați care sunt avantajele și dezavantajele utilizării acestei soluții într-un scenariu de afaceri.

Recenzie Infobip IVR

Infobip este o platformă cu caracteristici variate pentru marketing, vânzări și servicii pentru clienți, cu o funcționalitate IVR robustă. Tarifele încep de la 499 de dolari pe lună și există opțiuni gratuite de probă. Cu toate acestea, poate fi puțin dificil de configurat și limbajul poate fi confuz. În general, Infobip IVR este util pentru întreprinderile mari și mici.

Serviciul clienți este disponibil pentru a-i ajuta pe clienți. Depinde de client cât de bună sau de proastă va fi recenzia. Recenziile pot fi diverse.

Recenziile serviciului clienți

LiveAgent este un software pentru asistență și chat live popular în industria valutară. Acesta oferă suport prin aplicație, baza de cunoștințe și consultarea cu serviciul clienți. Feedback-ul clienților este important și poate fi strâns prin diverse modalități, inclusiv prin sondaje și recenzii. Sondajele pot ajuta la îmbunătățirea experienței și produselor. Serviciul clienți trebuie dezvoltat cu atenție, având în vedere feedback-ul angajaților și clienților. Agentul poate juca un rol crucial în îmbunătățirea imaginii de marcă a companiei și a serviciului pentru clienți.

Nu veți putea niciodată să vă mulțumiți toți clienții, dar cu ajutorul acestei liste de verificare a calității apelurilor din cadrul serviciului clienți puteți oferi un sprijin excepțional pentru cei care au cea mai mare nevoie de el.

Listă de verificare privind calitatea apelurilor serviciului clienți

Această listă de verificare privind calitatea apelurilor serviciului clienți conține numeroase sugestii pentru a asigura o experiență de calitate pentru clienți. Printre acestea se numără reducerea zgomotului de fundal, verificarea volumului vocii și a nevoilor apelantului, deschiderea unui tichet în LiveAgent și mulți alții. Consultarea bazei de cunoștințe interne și cererea de feedback sunt și ele incluse.

Zendesk IVR este o alegere populară în rândul clienților. Rezultatele performanței sale în scenariile de zi cu zi pot fi găsite în această recenzie.

Recenzie Zendesk IVR

Funcția IVR (Interactive Voice Response) din Zendesk este populară în software-ul de call center. Utilizată pentru organizarea apelurilor în funcție de diverse condiții, IVR poate fi configurată prin interfața bine concepută și ușor de utilizat a Zendesk. Cu toate acestea, configurarea IVR poate fi confuză și planificarea prealabilă este necesară. Prețul poate fi costisitor, dar Zendesk are alte puncte forte și poate fi o alegere bună pentru companiile dispuse să plătească mai mult pentru caracteristicile sale.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație