Recenzie pentru baza de cunoștințe Froged

Froged este o opţiune bună pentru cei care doresc să creeze o bază de cunoştinţe pentru site-ul lor web, având o interfaţă intuitivă şi uşor de utilizat. Planurile de tarifare pot fi costisitoare pentru unele persoane, dar caracteristicile impresionante pot face investiţia meritabilă. Funcţiile de editare a textului sunt simple, dar eficiente, iar scrierea articolelor este uşoară. Cu toate acestea, nu există opţiuni avansate de editare a textului pentru utilizatorii mai avansaţi.
Recenzie pentru baza de cunoștințe Froged
Compare Recenzie pentru baza de cunoștințe Froged with other in: How Recenzie pentru baza de cunoștințe Froged is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
96 reviews

Froged oferă o mare oportunitate pentru utilizatorii care doresc să dezvolte o bază de cunoștințe de la zero pentru site-ul lor web. Se poate lăuda cu ușurință cu o interfață intuitivă care este, pur și simplu, o plăcere de utilizat. Caracteristica bazei…

Pricing
Starting from:
$ 0.00   pe lună
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Experiența utilizator
5
Preț
4
Implementare
5

Key takeaways

Pros

  • O interfață foarte bine concepută
  • Ușor de navigat și de utilizat
  • Funcții simple, dar eficiente ale bazei de cunoștințe
  • Plan gratuit disponibil

Cons

  • Nu există opțiuni avansate de editare a textului
  • Prețul poate deveni piperat cu planurile mai scumpe

Froged oferă o mare oportunitate pentru utilizatorii care doresc să dezvolte o bază de cunoștințe de la zero pentru site-ul lor web. Se poate lăuda cu ușurință cu o interfață intuitivă care este, pur și simplu, o plăcere de utilizat. Caracteristica bazei de cunoștințe este bine concepută și vă va ajuta să creați un hub de cunoștințe în cel mai scurt timp. Scrierea articolelor este total neproblematică, în ciuda lipsei unor funcții avansate de editare a textului pe care unii utilizatori de nivel superior le-ar putea rata în această aplicație, de altfel excelentă. Froged vine cu un plan gratuit, dar unii utilizatori ar putea considera că este ușor costisitor atunci când se face upgrade la planuri superioare. Depinde doar de tine să consideri dacă celelalte caracteristici impresionante ale sale merită prețul.

Noțiuni introductive cu Froged

Froged oferă o experiență de utilizare excelentă încă de la început. Începerea cu versiunea gratuită durează literalmente doar câteva minute, datorită înregistrării rapide și ușoare pe site. Puteți opta pentru o perioadă de probă gratuită sau puteți obține imediat versiunea gratuită. Odată ce ați finalizat înregistrarea, Froged vă va pune câteva întrebări pentru a vă ajuta să specificați pe ce doriți să vă concentrați cu soluția lor. Opțiunile includ creșterea implicării clienților, îmbunătățirea asistenței pentru clienți sau îmbunătățirea unei experiențe de îmbarcare. De asemenea, Froged ia în considerare din ce echipă faceți parte și vă arată instrumentele relevante în consecință. Până acum, aș spune că este un început foarte bun.

Ecran de întâmpinare cu opțiuni

Când deschideți prima dată aplicația, veți fi întâmpinați de opțiunea de a programa o demonstrație sau de a face un scurt tur al aplicației web. Unele soluții software au tendința de a forța utilizatorii să participe la demonstrații, lăsându-i fără opțiunea de a încerca software-ul pe cont propriu. Este foarte bine că Froged oferă noilor utilizatori opțiunea de a decide singuri dacă preferă o demonstrație sau o probă. Ar dura ceva timp pentru a acoperi întregul set de caracteristici Froged, deoarece nu este doar o soluție de bază de cunoștințe, ci mai degrabă un software de experiență a clienților cu drepturi depline, cu multiple funcționalități. Această recenzie se concentrează strict pe caracteristica bazei de cunoștințe și, până acum, trebuie să spun că începerea cu ea este floare la ureche.

Popup demonstrativ de introducere Froged

Tutorialul vă arată exact unde îl găsiți – în bara de meniu din stânga, la opțiunea Asistență. Click pe Baza de cunoștințe și, gata, ați ajuns acolo. Interfața din această parte a aplicației este destul de simplă și aveți chiar opțiunea de a scrie primul articol direct pe ecran. Froged nu te obligă să te ocupi de pași complicați și să sari peste multe ferestre – poți trece direct la treabă și începe să scrii imediat. Alternativ, puteți configura setările de limbă, dar versiunea gratuită vă permite să folosiți doar o singură opțiune de limbă, care poate fi schimbată în orice moment.

Baza de cunoștințe Froged

Experiența utilizatorului și caracteristici

Lucrul cu baza de cunoștințe Froged este foarte intuitiv. Pentru a crea un nou document, trebuie doar să faceți click pe + Creare document nou și puteți începe să scrieți. Baza de cunoștințe suportă text, imagini, videoclipuri, linkuri, butoane și puteți, de asemenea, să adăugați linii orizontale pentru a vă îmbunătăți formatarea. Toate aceste atașamente sunt ușor de accesat datorită unui singur buton care acoperă toate opțiunile disponibile. Scrierea articolelor în editorul Froged este simplu de utilizat, așa cum vă așteptați (și sperați) de la un editor de text. Funcțiile sale nu sunt la același nivel cu aplicațiile dedicate editorilor de text, dar acest lucru nu este neapărat un lucru rău pentru orice tip de utilizator.

Setări ale articolului din baza de cunoștințe Froged

Dacă aveți deja articole pre-scrise, puteți să le copiați/lipiți sau să le încărcați direct în baza de cunoștințe. Există, de asemenea, opțiunea de a adăuga tag-uri alt, meta titlu și descriere și multe altele la documentul dvs. Fiecare element pe care îl încărcați, cum ar fi videoclipurile și imaginile, au propriul set mic de opțiuni de setare. Puteți adăuga linkuri către imagini și texte alt. Videoclipurile oferă, printre altele, opțiuni de aliniere, un resizer și chiar o opțiune pentru autoplay. Selecția nu este foarte largă, dar aceste opțiuni esențiale au fost mai mult decât suficiente în experiența mea.

Nu mai sunt multe de spus despre baza de cunoștințe Froged, deoarece setul de caracteristici este destul de simplist. Puteți vedea întreaga listă de articole în panoul din stânga. Ceea ce am apreciat cel mai mult a fost opțiunea de a adăuga dosare pentru organizarea și clasificarea rapidă a articolelor mele. Combinat cu o interfață simplă și ușor de navigat, lucrul cu Froged a fost floare la ureche. Este adevărat că unele funcții avansate de editare a textului ar fi binevenite, dar absența lor nu este suficientă pentru a influența experiența mea generală.

Tarife

Prețul Froged este pe bază de abonament și vine cu patru planuri din care puteți alege în funcție de cerințele dvs. Fiecare plan se extinde și oferă caracteristici suplimentare, precum și locuri suplimentare pentru utilizatori. Să aruncăm o privire la fiecare dintre ele și să vedem ce au de oferit.

Free

Planul Free este însoțit de o bază de cunoștințe complet funcțională, însă impune unele limitări în ceea ce privește funcționalitatea. Este disponibilă doar pentru un singur utilizator și, pe lângă baza de cunoștințe, primiți un mesager de afaceri personalizabil, integrare Slack și până la 200 de utilizatori activi lunar.

Grow

Planul Grow costă 66 de euro pe lună și oferă trei locuri de utilizator. În plus față de caracteristicile din planul gratuit, primiți măsurători de implicare, e-mailuri nelimitate, alerte bazate pe evenimente, urmărirea comportamentului utilizatorilor, integrarea Google Meet și până la 1000 de utilizatori activi lunar.

Scale

Planul Scale costă 290 de euro pe lună, cu șapte locuri de utilizator disponibile. Obțineți caracteristicile din cele două planuri anterioare, plus reguli de automatizare, fluxuri de produse, e-mailuri comportamentale, NPS, mai multe integrări și opțiunea de a elimina brandingul Froged din alerte și e-mailuri. De asemenea, primiți până la 10000 de utilizatori activi lunar.

Enterprise

Planul Enterprise poate fi personalizat și începe de la 740 de euro pe lună, cu un minim de zece locuri de utilizator. Prețul se modifică în funcție de numărul de utilizatori de care aveți nevoie și de caracteristicile pe care le alegeți. Puteți alege un număr de utilizatori activi lunar și vă puteți personaliza setul de caracteristici.

Concluzie

Froged oferă o funcție de gestionare a cunoștințelor simplă, dar foarte ușor de utilizat, care își face bine treaba. Nu există multe probleme cu Froged și cu ceea ce oferă, dar unii utilizatori ar putea dori să se mai gândească în cazul în care se așteaptă la un editor de text mai avansat de la software-ul lor de bază de cunoștințe. De asemenea, ar putea deveni destul de scump în comparație cu alți concurenți; cu toate acestea, puteți rămâne și cu planul gratuit dacă este suficient, mai ales că sunteți în continuare capabil să construiți o bază de cunoștințe completă folosind doar atât. De asemenea, primiți o mare varietate de alte caracteristici în afară de baza de cunoștințe care compensează prețul mai piperat în unele planuri. Baza de cunoștințe a Froged nu vă va dezamăgi, dar depinde de dvs. să vă gândiți dacă celelalte caracteristici vă oferă o valoare suplimentară pentru prețul final.

Aspecte și probleme comune

Cum pot adăuga conținut media la articolele din baza de cunoștințe în Froged?

Ori de câte ori vă aflați pe o linie de text goală în editorul Froged, va apărea un buton +. Puteți face click pe acest buton și puteți alege ce tip de suport media acceptat doriți să adăugați la articolul dvs. Editorul de articole Froged suportă, de asemenea, funcționalitatea de copiere și lipire, astfel încât puteți lipi imagini direct în articolele dvs.

Cum pot accesa formatarea textului în Froged?

Puteți accesa formatarea calitativă a textului făcând dublu click pe orice text scris în editorul bazei de cunoștințe Froged. Nu există opțiunea de a schimba caracterele tipografice, dar puteți ajusta fontul cu ajutorul mai multor funcționalități.

Product reviews

Aflați cum să scrieți șabloanele de articole introductive, perfecte pentru baza dumneavoastră de cunoștințe. Cheia? Concis, dar informațional.

Baza de cunoștințe: șabloane de început

În vremurile moderne, oamenii își doresc să găsească informații observându-și propria experiență. Din acest motiv, crearea unei baze de cunoștințe este o idee foarte bună pentru orice afacere, astfel încât să puteți oferi clienților dumneavoastră o opțiune de autoservire și să le îndepliniți așteptările. Articolele din baza de cunoștințe ar trebuie să includă elemente cum ar fi scurte descrieri ale produselor sau serviciilor, întrebări frecvente, link-uri către cele mai utile resurse și moduri de a contacta departamentul de servicii pentru clienți.

Aflați cum să comunicați cu utilizatorii bazei de cunoștințe cu șabloanele noastre de comunicare elementare din baza de cunoștințe.

Șabloane de comunicare elementare din baza de cunoștințe

Un răspuns dintr-o bază de cunoștințe ar trebui să fie cuprinzător, adaptându-se situației. Comunicarea ar trebui să fie accesibilă și inclusivă, evitând jargonul și termenii tehnici. Bazele de cunoștințe și întrebările frecvente diferă prin arhitectura informațiilor, căutare, experiența utilizatorului și posibilitățile de analiză. O bază de cunoștințe conține informații diverse legate de anumite subiecte și poate fi modificată, iar întrebările frecvente sunt statice și conțin întrebări frecvente despre un subiect. Conținutul unei baze de cunoștințe poate include diverse informații și ghiduri de depanare.

Anexați fișiere la articolele din baza de cunoștințe. Încercați funcția LiveAgent de adăugare de anexe în articole. Citiți mai multe în prezentul articol.

Anexe în articole

Articolul prezintă modalități prin care utilizatorii pot adăuga fișiere la baza lor de cunoștințe și cum pot crea un spațiu online de comunitate pentru clienți. Sunt disponibile demo-uri și perioade de încercare gratuite, iar platforma este potrivită pentru diferite industrii, inclusiv comerțul cu amănuntul. Există și informații despre alte resurse conexe, cum ar fi șabloane de e-mail pentru invitații și software-ul pentru gestionarea proiectelor. LiveAgent este prezentat ca o soluție completă pentru suportul clienților.

Dovecot este un server de e-mail cu capabilități de auto-reparare, administrare ușoară, opțiuni de migrare și multe altele pentru întreprinderea dvs.

Dovecot

LiveAgent is a global help desk software that provides multilingual support in over 40 languages. It offers over 179 support features and 40 integrations, and its intuitive ticketing system allows for the automation of common customer service tasks. The customer experience can be customized through personalized contact forms and support centers. LiveAgent also offers a knowledge base and free 14-day trial period. A customer service center is essential for any business, and LiveAgent's software is a cost-effective choice that increases efficiency and saves time through chat, social media, and phone support. Its methods of reporting and email integration are also highly valued by users. The software is adaptable and constantly improving, and customer representatives should have communication skills and be flexible to offer personalized solutions and a quality experience for customers.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație