Recenzie pentru baza de cunoștințe Bitrix24

Bitrix24 este un software de bază de cunoștințe cu un rating mediu de 4.1 pe site-urile de recenzii. Funcția de baza de cunoștințe este foarte asemănătoare cu a constructorilor de site-uri, având, prin urmare, caracteristici avansate și ușurință în navigare, dar fiind în același timp posibil de folosit complicat și necesită mult timp pentru construirea sa. Prețurile pentru Bitrix24 încep de la 49 $ pe lună cu un plan de bază comparabil cu Planul Gratuit al LiveAgent. Personalizare extensivă și opțiuni de blocuri disponibile pentru partajarea de cunoștințe.
Recenzie pentru baza de cunoștințe Bitrix24
Compare Recenzie pentru baza de cunoștințe Bitrix24 with other in: How Recenzie pentru baza de cunoștințe Bitrix24 is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1575 reviews

Baza de cunoștințe Bitrix24 este o caracteristică extinsă, foarte asemănătoare cu cea a constructorilor de site-uri populare. Acest lucru poate fi atât un lucru bun, cât și un lucru rău, în funcție de ce tip de utilizator sunteți și de ceea ce…

Pricing
Starting from:
$ 49   pe lună
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Experiența utilizator
5
Preț
3
Implementare
3

Key takeaways

Pros

  • Un mod avansat de a construi o bază de cunoștințe
  • Bogată în funcții și ușor de navigat
  • Opțiuni excelente de personalizare

Cons

  • Ar putea fi inutil de complicat pentru unii utilizatori
  • Procesul de construcție necesită mult timp

Baza de cunoștințe Bitrix24 este o caracteristică extinsă, foarte asemănătoare cu cea a constructorilor de site-uri populare. Acest lucru poate fi atât un lucru bun, cât și un lucru rău, în funcție de ce tip de utilizator sunteți și de ceea ce așteptați de la un software de bază de cunoștințe. Unii utilizatori ar putea aprecia opțiunile avansate de personalizare, în timp ce alții ar putea fi intimidați de numărul mare de opțiuni. În orice caz, Bitrix24 are un constructor de baze de cunoștințe bine conceput și este ușor de utilizat odată ce te obișnuiești cu el.

Noțiuni introductive cu Bitrix24

Bitrix24 este un software rusesc de CMS, CRM, productivitate, gestionare a sarcinilor și colaborare, fondat în 1998, cu prima versiune oficială în 2003. Este o alegere populară pentru multe întreprinderi mici și mari din întreaga lume datorită setului său larg de caracteristici, oferind utilizatorilor opțiunea de a lucra cu mai multe instrumente într-o singură soluție completă.

Cei care sunt familiarizați cu Bitrix24 știu că înregistrarea este foarte ușoară, tot ce trebuie să faceți este să completați un formular de înregistrare și să vă confirmați adresa de e-mail. Ulterior, veți primi acces la contul Bitrix24 și puteți începe să vă familiarizați cu interfața de utilizator. Am folosit aplicația web Bitrix24 în scopul acestei recenzii și, deși sunt deja familiarizat cu ea, mi-a luat ceva timp să încep să-mi amintesc cum să navighez eficient.

Prezentare generală a feed-ului Bitrix24

Interfața utilizator face tot ce poate pentru a păstra lucrurile ordonate, dar uneori poate deveni frustrantă, mai ales dacă doriți să lucrați cu mai multe instrumente și funcții în același timp. Bitrix24 este o soluție foarte extinsă care acoperă cele mai populare capabilități CRM și nu numai. Acest lucru explică de ce meniul și interfața nu sunt cele mai ușor de stăpânit pentru noii utilizatori.

Opțiunile de meniu sunt incredibil de largi, așa că este nevoie de ceva timp pentru a vă obișnui cu ele atunci când începeți să utilizați Bitrix24. Găsirea funcției de bază de cunoștințe poate fi, prin urmare, o sarcină destul de dificilă dacă nu știți de unde să începeți să căutați. Funcția de bază de cunoștințe este ascunsă sub secțiunea Companie din meniul din stânga. După ce faceți click pe Companie, puteți vedea opțiunea Bază de cunoștințe în panoul de meniu din partea de sus.

Prezentare generală a structurii companiei Bitrix24

Experiența utilizatorului și caracteristici

Introducerea în baza de cunoștințe Bitrix24 arată destul de bine. Acest lucru se datorează unui ecran de întâmpinare bine conceput, care vă oferă două opțiuni – crearea unei noi baze de cunoștințe sau consultarea ghidului de ajutor. Odată ce faceți click pe Crearea unei noi baze de cunoștințe, experiența plăcută continuă. Aveți opțiunea de a alege un șablon de bază de cunoștințe pentru a începe, sau puteți începe de la zero. În orice caz, ceea ce urmează sunt opțiuni de personalizare excelente.

Bitrix24 personalizare bază de cunoștințe

Întregul constructor al bazei de cunoștințe este foarte asemănător cu constructorii de site-uri web precum Wix. Acest lucru poate fi văzut atât ca un lucru bun, cât și ca un lucru rău, în funcție de unghiul din care veniți. Constructorul este o modalitate excelentă pentru întreprinderi de a planifica, proiecta și gestiona baza de cunoștințe, dar, în același timp, poate fi un proces care consumă foarte mult timp, în special pentru utilizatorii fără afinitate pentru construirea de site-uri web. Cei creativi se pot bucura să își lase creativitatea să se dezlănțuie, în timp ce utilizatorii care au nevoie de o bază de cunoștințe funcțională din start ar putea fi dezamăgiți. Cu toate acestea, constructorul bazei de cunoștințe este intuitiv de utilizat și este ușor de navigat.

Bitrix24 - editarea aspectului bazei de cunoștințe

Editorul bazei de cunoștințe de la Bitrix24 vă permite să personalizați aproape orice. Puteți adăuga noi blocuri și puteți alege dintr-o imensă varietate de opțiuni – câmpuri de text, imagini, videoclipuri și titluri, precum și elemente ale site-ului web, cum ar fi meniuri, subsoluri, butoane, linkuri, câmpuri CRM sau chiar un magazin online. Nu știu de ce ar dori cineva să adauge un magazin online la baza de cunoștințe, dar presupun că este bine să ai opțiunea disponibilă. Acest editor al bazei de cunoștințe este cu adevărat altceva și puteți găsi întotdeauna ceea ce aveți nevoie în orice împrejurare.

Bitrix24 Personalizarea bazei de cunoștințe

Cu toate acestea, având în vedere abundența de opțiuni, este prea ușor să creezi un site web prost proiectat fără intenția de a face acest lucru, mai ales dacă nu ai cunoștințe de bază despre interfețele și experiența utilizatorului. Prin urmare, o anumită planificare este obligatorie înainte de a începe efectiv să construiți pagini separate pentru articolele dvs. Acest lucru ar putea fi problematic, în special pentru întreprinderile cu un volum mare de subiecte pe care trebuie să le acopere, pe lângă faptul că trebuie să decideți cum anume doriți să arate și să navigați în baza dvs. de cunoștințe. Doar opțiunile de câmpuri de text pot fi copleșitoare de la sine pentru anumiți utilizatori.

Bitrix24 - Adăugarea unui element la baza dvs.  de cunoștințe

Odată ce ați găsit un element de câmp de text potrivit pentru designul dvs., puteți începe să scrieți. Există o mulțime de opțiuni cu diverse compoziții și modele, așa că vă recomand să faceți mai întâi o planificare a paginii. Bitrix24 oferă un set de opțiuni simple de formatare a textului care nu vă va dezamăgi. Vă puteți aștepta la setul obișnuit, la fel ca ceea ce vedeți în editorii de text populari – opțiuni de bold, italic și subliniere, setări de aliniere, opțiuni de legătură, setări de culoare de text și de fundal și multe altele.

Bitrix24 - Crearea unei pagini noi

În general, editorul bazei de cunoștințe din Bitrix24 este destul de ușor de utilizat, dar trebuie să vă acordați ceva timp pentru a vă obișnui cu el. Așa cum am menționat mai devreme, nu toți utilizatorii doresc să se folosească de un editor de site-uri web în toată regula. Dacă aveți nevoie să realizați rapid o bază de cunoștințe simplă, vă recomand să vă limitați la doar câteva elemente și să utilizați cu siguranță un șablon ca punct de plecare. Acesta vă va face munca mult mai ușoară și mai rapidă.

Tarife

Am acoperit planurile de tarifare Bitrix24 într-o altă analiză a caracteristicilor, dar haideți să le trecem din nou în revistă, pentru orice eventualitate. Bitrix24 oferă patru planuri de tarifare, fiecare dintre ele adăugând noi caracteristici pentru un preț mai mare. Toate planurile includ o bază de cunoștințe, dar cele mai scumpe adaugă câteva caracteristici conexe. În planul gratuit primiți o bază de cunoștințe a companiei.

Planul gratuit

Acest plan este complet gratuit și include o bază de cunoștințe a companiei, precum și alte caracteristici, cum ar fi 5 GB de spațiu de stocare, caracteristici de colaborare, gestionarea sarcinilor și proiectelor, unitate de stocare, un constructor de site-uri web și multe altele.

Planul de bază

Planul de bază costă 49 de dolari pe lună pentru 5 utilizatori. Acesta adaugă opțiunea de a avea trei baze de cunoștințe ale companiei, plus fiecare funcție din planul gratuit. De asemenea, primiți 24 GB de spațiu de stocare, opțiuni de magazin online, opțiuni CRM și multe altele.

Planul standard

Planul standard costă 99 de dolari pe lună pentru 50 de utilizatori. Puteți avea cinci baze de cunoștințe ale companiei, plus o bază de cunoștințe pentru proiecte și opțiunea de a personaliza permisiunile bazei de cunoștințe. Acesta adaugă funcții de marketing și gestionarea online a documentelor.

Planul profesional

Acest plan este cel mai scump și costă 199 de dolari pe lună pentru 100 de utilizatori. Puteți avea un număr nelimitat de baze de cunoștințe cu toate caracteristicile bazelor de cunoștințe din planurile anterioare. Obțineți setul complet de caracteristici cu automatizări, instrumente de resurse umane și multe altele.

Concluzie

Caracteristica bazei de cunoștințe Bitrix24 este, în esență, un editor de site-uri web complet, care permite utilizatorilor să personalizeze complet întreaga experiență a bazei de cunoștințe pentru fiecare utilizator. Deși probabil că nu veți găsi o funcție de bază de cunoștințe mai bogată în caracteristici, puteți găsi multe care sunt mai ușor de utilizat și de implementat. Constructorul bazei de cunoștințe este punctul forte al Bitrix24, dar și punctul său slab. Ceea ce un utilizator ar putea găsi minunat, celălalt ar putea considera inutil și plictisitor. Dacă sunteți în căutarea unui software de bază de cunoștințe care vă permite să vă personalizați și să ajustați în profunzime baza de cunoștințe, l-ați găsit. Dacă aveți nevoie de ceva mai simplu, mai ușor de utilizat și mai ușor de implementat, ar trebui să căutați în altă parte.

Aspecte și probleme comune

Nu pot găsi baza de cunoștințe în Bitrix24

Baza de cunoștințe poate fi găsită la rubrica de meniu Companie din panoul de meniu din stânga. Faceți click pe acesta, apoi selectați Bază de cunoștințe din meniul superior.

Nu știu cum să construiesc o bază de cunoștințe în Bitrix24

Baza de cunoștințe Bitrix24 funcționează ca un constructor de site-uri web, similar cu servicii precum Wix. Puteți crea o pagină goală sau puteți lucra cu un șablon. Fiecare element de pe pagină poate fi personalizat sau șters în voie. Puteți adăuga elemente noi făcând click pe butonul Adăugare element. Procesul poate fi un pic descurajant la început, dar cu puțină răbdare și practică (și cu ajutorul unui ghid de ajutor inclus în baza de cunoștințe sub butonul cu semnul întrebării), veți putea cu siguranță să construiți o bază de cunoștințe impresionantă.

Product reviews

Aruncați o privire la recenzia noastră despre baza de cunoștințe Salesforce Sales Cloud și aflați dacă este software-ul de bază de cunoștințe potrivit pentru afacerea dvs.

Recenzie pentru baza de cunoștințe Salesforce Sales Cloud

Recenzia bazei de cunoștințe Salesforce Sales Cloud este pozitivă, deși aceasta nu este cea mai rapidă sau simplă de utilizat. Cu toate acestea, odată ce învățați să o utilizați, veți fi mulțumiți de ce oferă. Tarifele variază și există un tutorial defect. În general, însă, caracteristicile și editorul de text avansat sunt punctele forte.

Obțineți o vedere de ansamblu holistică a eforturilor echipei dumneavoastră de asistență pentru clienți cu ajutorul funcției noastre de tablou de bord analitic din LiveAgent și îmbunătățiți-vă imediat activitatea.

Vedere de ansamblu asupra analizelor

LiveAgent oferă suport clienților prin intermediul unei interfețe excelente de conversații directe, a unui sistem de gestionare a tichetelor și a automatizării, permițându-le să ofere asistență clienților într-un mod excepțional. Platforma oferă măsurători de satisfacție a clienților și multiple formate de prezentare a acestora. Tabloul de bord pentru analize este accesibil doar administratorilor, iar baza de cunoștințe oferă informații despre diferitele tipuri de rapoarte disponibile. Perioada de încercare gratuită de 14 zile este oferită înainte de a face o achiziție a platformei. LiveAgent oferă și servicii de migrare de la alte soluții de birou de asistență.

Nu veți putea niciodată să vă mulțumiți toți clienții, dar cu ajutorul acestei liste de verificare a calității apelurilor din cadrul serviciului clienți puteți oferi un sprijin excepțional pentru cei care au cea mai mare nevoie de el.

Listă de verificare privind calitatea apelurilor serviciului clienți

Această listă de verificare privind calitatea apelurilor serviciului clienți conține numeroase sugestii pentru a asigura o experiență de calitate pentru clienți. Printre acestea se numără reducerea zgomotului de fundal, verificarea volumului vocii și a nevoilor apelantului, deschiderea unui tichet în LiveAgent și mulți alții. Consultarea bazei de cunoștințe interne și cererea de feedback sunt și ele incluse.

Luați în considerare Bitrix24 pentru nevoile dvs. de chat live? Aruncați o privire la recenzia noastră și aflați cum s-a descurcat în timpul testelor noastre generale.

Recenzie chat live Bitrix24

Bitrix24 oferă un software de chat live care face parte dintr-o platformă vastă de vânzări și centre de contact. Pentru a afla cum să configurați singur un widget de chat, citiți mai departe. Bitrix24 oferă planuri de tarifare, iar versiunea gratuită este comparabilă cu cea de la LiveAgent. Cu toate acestea, ar putea fi dificil de navigat și nu există o vizualizare a tastării în timp real.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație