Recenzie privind chat-ul live PipeDrive

PipeDrive este o platformă populară de gestionare a relațiilor cu clienții, care oferă și un chat live. Recenziile arată că, în ciuda popularității sale, chat-ul live nu este cel mai bun de pe piață și lipsește unele funcții importante. Cu toate acestea, implementarea este ușoară și există opțiuni bune de personalizare. Tarifele variază între $39 și Enterprise.
Recenzie privind chat-ul live PipeDrive
Compare Recenzie privind chat-ul live PipeDrive with other in: How Recenzie privind chat-ul live PipeDrive is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
6694 reviews

PipeDrive este un software foarte bine cunoscut pe piață. În ciuda popularității sale pe întreaga piață, chat-ul său live nu este în mod special cel mai bun concurent de pe piață. Este destul de ușor de implementat și nu este prea dificil…

Pricing
Starting from:
$ 39   pe lună
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Experiența utilizator
4
Preț
3
Implementare
4

Key takeaways

Pros

  • Interfață excelentă și navigare ușoară
  • Implementarea nu este atât de dificilă
  • Opțiuni bune de personalizare a chat-ului live

Cons

  • Lipsa unor funcții importante de chat live
  • Accentul puternic pe utilizarea chatbot
  • Poate deveni foarte costisitor

Noțiuni introductive privind chat-ul live PipeDrive

Pipedrive este un software bine cunoscut de gestionare a relațiilor cu clienții, care poate fi folosit și ca software de chat live. Acesta oferă un set de funcții fiabile și utile care pot acoperi toate nevoile dvs. de CRM. Cu toate acestea, în această recenzie, ne vom uita la chat-ul live și la funcțiile sale și vom afla cum funcționează și cât de ușor sunt de utilizat. Haideți să începem.

Începeți să folosiți PipeDrive rapid, doar o scurtă înregistrare vă va sta în cale. După ce ați terminat, puteți începe să aruncați o privire în panoul de bord. PipeDrive nu este o soluție de chat live dedicată, așa că utilizatorilor li se prezintă o multitudine de opțiuni și instrumente cu care să se joace. Cu toate acestea, interfața arată destul de îngrijit. Este foarte bine lustruită, lipsită de dezordine și pare pur și simplu utilă, așa că nu ar trebui să aveți probleme în a accesa orice funcție pe care o veți căuta.

Prezentare generală a interfeței PipeDrive

Pentru a găsi chat-ul live, a trebuit să consult un ghid, deoarece nu există nicio opțiune vizibilă pentru a-l adăuga în secțiunea de meniu din stânga sau în altă parte a interfeței. Cu toate acestea, nu a fost greu de găsit. Trebuie doar să mergeți la secțiunea Lead-uri din meniu, să selectați Chat Live, și să activați LeadBooster. PipeDrive vă va informa că LeadBooster și Chat Live necesită un abonament lunar de 39 de dolari pe lună, iar după aceea puteți începe să vă personalizați widget-ul de chat live.

Caracteristici și interfața utilizator

Alegeți tema robotului dvs. de chat PipeDrive

În secțiunea următoare, PipeDrive vă va cere în mod obligatoriu să vă definiți chatbotul (chiar dacă nu doriți acest lucru). Secțiunea următoare vă solicită scopul chat-ului dvs. live și puteți selecta dacă doriți să generați mai multe lead-uri, să rezervați mai multe întâlniri sau să calificați și să direcționați lead-urile. În cele din urmă, există o opțiune pentru a avea conversații live cu clienții, așa că asigurați-vă că veți alege această opțiune dacă nu sunteți interesat de un chatbot.

Alegeți un șablon de conversație pentru robotul dvs. de chat PipeDrive

Urmează configurarea fluxului. Deoarece aceasta este specialitatea PipeDrive, nu puteți sări peste acest proces; trebuie să configurați fluxul inițial printr-un sistem similar cu cel de rutare IVR. Vi se va prezenta o reprezentare vizuală a posibilităților și acțiunilor pe care le puteți automatiza cu ajutorul chat-ului live. Din fericire, dacă decideți să salvați pur și simplu modificările fără să configurați nimic, veți fi bine, deoarece PipeDrive oferă imediat un flux de chat predefinit. Cu toate acestea, există totuși o anumită automatizare și nu poate fi dezactivată. Ca o notă secundară, acest lucru se referă doar la elementele esențiale ale conversației.

Configurați-vă fluxul de chat PipeDrive

Deși pot spune cu sinceritate că funcțiile fluxului PipeDrive sunt foarte bine concepute, este păcat că aplicația te forțează în esență să folosești un chatbot. Vom analiza chatbotul PipeDrive separat, așa că haideți să ne concentrăm asupra implementării chat-ului live PipeDrive. După ce sunteți mulțumit de designul fluxului, puteți selecta fila Instalare și puteți alege dintre diverse opțiuni, inclusiv WordPress, Squarespace, Google Tag Manager, Wix sau instalarea manuală. Am ales instalarea manuală în scopul acestei recenzii.

Instalarea chat-ului PipeDrive

Site-ul PipeDrive nu precizează exact caracteristicile de chat live disponibile, cu excepția chatbot-ului și a integrării cu restul instrumentelor CRM pentru a produce mai mulți clienți potențiali. Următoarea secțiune vă va prezenta experiența de lucru cu chat-ul live PipeDrive din ambele părți și vom trece în revistă toate caracteristicile disponibile.

Performanța chat-ului live și experiența utilizatorului

Widgetul de chat live se potrivește perfect pe site-ul meu, exact așa cum l-am proiectat. De asemenea, am folosit opțiunea pentru a verifica dacă integrarea manuală a fost corectată în PipeDrive. Cu widgetul de chat live configurat și pregătit pe site-ul meu de testare, am făcut click pe widget și m-am ocupat de întrebările chatbot-ului predefinite. Am ales răspunsul de a vorbi cu un reprezentant (eu însumi) și am așteptat până când acesta (eu) mi-a răspuns la întrebare.

Testarea chat-ului live PipeDrive pe site-ul web

După ce am făcut click pe opțiunea de a discuta cu o echipă de vânzări (pe care am lăsat-o predefinită), chat-ul live a scos o animație cu trei puncte pentru a indica faptul că cineva răspunde, chiar dacă există un chatbot. Acest lucru este aici pentru a crea o experiență mai apropiată de cea umană, dar nu cred că va crede cineva. Sistemul mi-a spus că ar trebui să aștept un reprezentant. Atunci am primit o notificare în secțiunea de chat live a PipeDrive. Puteți să o vedeți în fila Neatribuite și să o atribuiți înainte de a putea răspunde.

Chat-ul live PipeDrive din punctul de vedere al clientului și al agentului

Am început să scriu pentru a verifica mai întâi dacă chat-ul live PipeDrive suportă o funcție de vizualizare a tastării în timp real, dar, din păcate, nu o face. În general, chat-ul live se concentrează prea mult pe experiența chatbot și neglijează ușor partea de chat live propriu-zis. Nu sunt disponibile deloc funcții de atașare, așa că acest chat live este strict pentru comunicarea scrisă. Aceasta este o opțiune suficientă pentru majoritatea utilizatorilor, dar este întotdeauna bine să ai funcții suplimentare. Fără atașamente, utilizatorii ar putea fi forțați să treacă de la o parte la alta a chat-ului live la e-mail sau la orice alt canal de comunicare care acceptă atașamente.

Lipsa opțiunii de atașamente în chat-ul live PipeDrive

Cu toate acestea, există funcții de formatare a textului oarecum utile – bold, italice și bullet points. Nu-mi pot imagina multe cazuri de utilizare pentru acestea, dar cu siguranță pot fi foarte utile atunci când explicați procesele sau direct când scrieți un ghid ca mesaj de chat live pentru un client. Asta este cam tot în ceea ce privește funcțiile vizibile. Aveți, de asemenea, câteva opțiuni pentru a adăuga informații de contact și pentru a salva lead-ul în sistemul dvs. Există, de asemenea, un add-on pentru urmărirea vizitatorilor web, dar este, de asemenea, ascuns în spatele unui paywall și costă o sumă uimitoare de 49 de dolari pe lună. Multe software-uri de chat live oferă această funcție ca parte a ofertei din start, fără plăți suplimentare.

Funcția de formatare PipeDrive

În general, am avut așteptări mult mai mari de la chat-ul live PipeDrive. Este ușor de implementat dacă aveți nevoie, dar caracteristicile sunt pur și simplu sub așteptări și uneori costisitoare. Pur și simplu nu poți face prea multe, cu excepția chat-ului, și chiar și acea parte îți este oarecum luată de la tine prin insistența PipeDrive de a forța cel puțin o anumită funcționalitate de chatbot în afacere. Funcția de chat live din PipeDrive este doar o funcție de asistență, nu una principală, ceea ce face ca toate acestea să fie o alegere de înțeles.

Tarife

PipeDrive oferă patru opțiuni de preț, dar chat-ul live este abia menționat, deoarece acesta nu este obiectivul principal al acestui software. Fiecare plan oferă o varietate de caracteristici și crește pe măsură ce prețurile cresc. Țineți cont de faptul că unele add-on-uri vă pot costa bani în plus și este posibil ca acestea să nu fie incluse în prețul final. Să aruncăm o privire la oferte.

Essential

Planul Essential costă 14,90 dolari pe lună per utilizator și oferă funcțiile de gestionare a clienților potențiali, a contractelor, a calendarului și a proiectelor. Importul simplu de date și personalizarea ușoară fac, de asemenea, parte din ofertă, precum și asistența 24/7 și peste 300 de integrări.

Advanced

Planul Advanced costă 24,90 dolari pe lună pentru fiecare utilizator. Acesta oferă sincronizare completă a e-mailurilor cu șabloane și programare, trimiterea de e-mailuri de grup plus urmărirea deschiderilor și a click-urilor, precum și un constructor de fluxuri de lucru cu automatizări declanșate.

Professional

Planul Professional costă 49,50 de dolari pe lună per utilizator și vă poate oferi o funcție de creare, gestionare și semnare electronică a documentelor și contractelor, proiecții ale veniturilor, previziuni și funcții îmbunătățite de raportare personalizată.

Enterprise

Acest plan costă 99 de dolari pe lună pentru fiecare utilizator. În plus față de toate caracteristicile anterioare, primiți permisiuni nelimitate pentru utilizatori și setări de vizibilitate, preferințe de securitate suplimentare și sporite, program de implementare și asistență telefonică și nicio limită de utilizare a caracteristicilor.

Concluzie

PipeDrive, ca soluție CRM, este o completare excelentă pentru orice afacere, însă funcțiile sale de chat live sunt mai mult o idee de ultimă oră. Chat-ul live împinge utilizarea chatbot-ului, dar îi lipsesc unele caracteristici semnificative de chat live, în timp ce ascunde unele importante în spatele unui paywall. Chat-ul live PipeDrive nu este rău în niciun caz, doar că nu este suficient de avansat pentru a concura cu cei mai buni. Dacă obiectivul dvs. principal este CRM și chat-ul live nu are o importanță semnificativă, nu puteți da greș cu PipeDrive. Dacă doriți să vă concentrați mai mult pe comunicarea prin chat live, ar trebui să luați în considerare alte soluții.

Aspecte și probleme comune

Chat-ul meu live PipeDrive nu primește mesaje.

În primul rând, aruncați o privire la configurația chatbotului dvs. și verificați dacă există greșeli în flux. Asigurați-vă că fluxul este corect și activat în setările dvs. În plus, aruncați o privire la fila de chat live și verificați dacă starea dvs. este online. Ultima problemă comună și una dintre cele mai simple de rezolvat este să reîmprospătați pagina cu widgetul de chat live deja integrat. Doar acest lucru poate face ca mesajele să nu fie livrate corect și este o problemă ușor de evitat.

Cum pot adăuga un chat live PipeDrive fără un chatbot pe site-ul meu web?

Nu este posibil să scăpăm complet de funcția de chatbot și este necesar să adăugăm cel puțin un flux de bază. Puteți minimiza automatizarea prin menținerea unui flux personalizat scurt și adăugarea opțiunii de chat live direct în rutare. În plus, puteți selecta o presetare care oferă o interacțiune minimă cu chatbotul.

Product reviews

Sunteți în căutarea unei alternative la Olark? Descoperiți avantajele, instrumentele și funcționalitățile suportului multichannel de la LiveAgent la un preț foarte accesibil.

Sunteți în căutarea unei alternative la Olark?

LiveAgent oferă cel mai rapid widget de live chat de pe piață, fiind esențial în oferirea asistenței clienților. Obțineți toate instrumentele de care aveți nevoie, la un preț accesibil, prin cele trei planuri tarifare oferite de LiveAgent.

LiveAgent este o alternativă perfectă pentru HelpSpot. Prezentați-vă la sistemul nostru incredibil de ticketing multi-canal și începeți perioada de încercare gratuită.

Căutați o alternativă la HelpSpot?

LiveAgent este recomandat ca o alternativă mai bună și cu valoare adăugată la Kayako de către diverse companii. Echipa de asistență a LiveAgent răspunde prompt și oferă soluții eficiente. LiveAgent ajută la clasificarea tichetelor și îmbunătățește comunicarea cu clienții. Această soluție a crescut satisfacția clienților și vânzările pentru anumite companii, iar timpul de răspuns a crescut cu 60%. LiveAgent este ușor de utilizat și îmbunătățește productivitatea în activitățile de ecommerce.

Respectați regulile etice în cadrul unei conversații. Descoperiți regulile de etică ale unei conversații prin live chat și aflați care sunt normele de urmat de către serviciul clienți.

Etica în ce privește suportul acordat prin live chat

Agenții de servicii clienți utilizează răspunsurile predefinite pentru a răspunde rapid la solicitări comune. O experiență negativă a unui client poate avea un impact negativ semnificativ asupra profitului companiei. Pentru a calma un client supărat, este important să fii amabil și să arăți compasiune. Solicitați informațiile necesare înainte de a oferi o soluție și evitați să formați propoziții lungi sau incomplete. Cuvintele și structura discuției au un impact crucial în comunicarea online.

Camera de chat live este o zonă specifică de pe internet. Scopul principal al unei camere de chat live este de a permite utilizatorilor să discute online în timp real.

Cameră de chat live

Chat-ul live online este o modalitate eficientă de comunicare cu reprezentanții companiilor, oferind oportunitatea unui răspuns rapid și a furnizării informațiilor necesare privind produsele și serviciile. LiveAgent oferă opțiuni gratuite pentru chat-ul live online, inclusiv camera de chat și chat-ul video live pentru clienții ce au nevoie de asistență tehnică. Folosit ca instrument popular de asistență pentru clienți, chat-ul live este preferat de peste 42% dintre aceștia și este utilizat frecvent de consumatorii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

Pagina noastră de internet utilizează module cookie. Continuând utilizarea acesteia, ne oferi permisiunea să instalăm module cookie așa cum este detaliat în politica privind confidențialitatea și modulele cookie.

×
Programați un apel unu-la-unu și descoperiți cum LiveAgent poate fi avantajos afacerii dumneavoastră.

Suntem disponibili pe mai multe date

Programați o demonstrație